Ριπές Λεμονίδη κατά Κεμανετζή για την «αμίλητη» παρουσία του στη συνέντευξη Μεσινέζη (+video)

Ριπές κατά του προέδρου του ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης αλλά και της πόλης που άφησε στην τύχη του τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης εξαπέλυσε ο γνωστός Κομοτηναίος δημοσιογράφος Στέφανος Λεμονιδης, διευθυντής του fosonline, εκ των διαχειριστών του volleynews και εκ των κορυφαίων συντακτών βόλεϊ της χώρας.

«Δυστυχώς ενώ παλιά ασχολούμασταν θετικά με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, πλέον ασχολούμαστε με τα αρνητικά. Είδα την συνέντευξη του προέδρου του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και είδα ότι δίπλα του καθόταν ο Κεμανετζής που εκπροσωπεί το βόλεϊ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Καθόταν αμίλητος ενώ δίπλα του ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Εθνικού καταφερόταν κατά του βόλεϊ. Απορώ ως τι παρέστη εκεί ο κ. Κεμανετζής; Ως φίλος του προέδρου; Ως εκπρόσωπος της Ενωσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης; Ως εκπρόσωπος του Εθνικού; Οταν εγώ πάω σε μια συνέντευξη Τύπου και κάποιος δίπλα μου καταφέρεται εναντίον του αθλήματος ή της εφημερίδας που υπηρετώ, αντιδρώ. Και αν δεν ήθελε να χαλάσει την συνέντευξη Τύπου, μπορούσε την επομένη μέρα να βγει και να πει ότι διαφωνεί με αυτά που καταλογίζει στο τμήμα βόλεϊ ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Εθνικού», είπε σε τηλεφωνική του συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Δέλτα Τηλεόρασης ο Στέφανος Λεμονιδης.

Και συνέχισε ο γνωστός δημοσιογράφος: «Πολλά είναι τα παράδοξα στην Αλεξανδρούπολη και απορώ που δεν αντέδρασε η πόλη! Αν γινόταν αυτή η συνέντευξη στο Καρπενήσι θα το καταλάβαινα να περάσει στο ντούκου, αλλά στην Αλεξανδρούπολη που είναι μητρόπολη του βόλεϊ να βγαίνει ένας πρόεδρος του Εθνικού, να καταφέρεται κατά του βόλεϊ και να μην αντιδρά η πόλη; Και είναι ακόμα παράδοξο το γεγονός ότι είπε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Εθνικού οτι τα άλλα τμήματα μένουν πίσω εξαιτίας του βόλεϊ. Συγνώμη, ξέρει κανείς τον Εθνικό από το πόλο ή το μπάσκετ; Είμαι από την Κομοτηνή και ξέρω την περιοχή. Στην Ξάνθη είχαμε το ποδόσφαιρο, στην Κομοτηνή το μπάσκετ και στον Εβρο το βόλεϊ. Και ειδικά στην Αλεξανδρούπολη τον Εθνικό που έβγαλε δεκάδες παίκτες που στελέχωσαν Εθνικές Ομάδες Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ. Απορώ πως γίνεται οι εκπρόσωποι του Εθνικού Αλεξανδρούπολης να μην προέρχονται από το βόλεϊ. Προς κατάπληξη μου έμαθα ότι προέρχεται από το πόλο. Τι σχέση έχει το πόλο με τον Εθνικό; Καλά κάνει και υπάρχει, αλλά η Αλεξανδρούπολη εκπροσωπείται σε μεγάλες κατηγορίες από τρεις ομάδες και είναι και οι τρεις στο βόλεϊ. Ο Εθνικός, ο Φοίνικας κι η Νίκη. Είναι δυνατόν να βλέπουμε τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Εθνικού να καταφέρεται κατά του βόλεϊ και να μην αντιδρά η πόλη; Ο ίδιος καλά έκανε και κατέβηκε στις εκλογές και εκλέχθηκε δημοκρατικά και δίκαια. Ο κόσμος της Αλεξανδρούπολης δεν μπορούσε να πάει στις εκλογές και να ψηφίσει έναν άνθρωπο του βόλεϊ να εκπροσωπεί τον Εθνικό;».

Στο σημείο εκείνο ο Στέφανος Λεμονίδης θυμήθηκε: «Τις μεγάλες δόξες ο ιστορικός σύλλογος τις γνώρισε με τον αείμνηστο Μιχάλη Παρασκευόπουλο που ήταν πατέρας όλων των αθλημάτων αλλά προερχόταν από το βόλεϊ. Εφτιαξε το βολεϊ, την ΓΕΑ, είχε δημιουργήσει μια ομάδα μοντέλο. Απορώ για την πόλη της Αλεξανδρούπολης που άφησε μια ομάδα σε αυτή τη θέση. Η προσωπική μου αποψη είναι ότι δεν έπρεπε να κατεβεί ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης στην Βόλεϊ Λιγκ γιατί είναι κρίμα για τον Εθνικό. Με άνισους όρους αγωνίζεται και είναι σαν σάκος του μποξ, ενώ πριν λίγα χρόνια έφτανε σε τελικό πρωταθλήματος και μια ανασα απο τους τέσσερις της Ευρωπης. Η πόλη τι κάνει; Η πόλη γίνεται κέντρο παγκόσμιου ενδιαφέροντος με το λιμάνι να αναπτύσσεται, τον αγωγό φυσικου αερίου, τον τουρισμό από Τουρκία και Βουλγαρία. Είναι παράδοξο η ομάδα που ήταν το σύμβολο της πόλης να είναι σε παρακμή».

Στην παρέμβασή του ο Στέφανος Λεμονίδης κατέληξε: «Δεν ξέρω τα οικονομικά. Μπορεί να έχει δίκιο ο πρόεδρος που βρήκε χρέη. Αλλά έπρεπε να βάλει πλάτη. Άκουσα να λέει ότι έβαλαν 400 ευρώ. Επιτρέπεται; Δεν είναι θέμα μόνο του Εθνικού, αλλά όλης της πόλης. Ολη η πόλη έπρεπε να ξεσηκωθεί και να βοηθήσει τον Εθνικό να ανακάμψει. Δεν υπάρχει φίλαθλο κοινό στην Ελλάδα να ξέρει καλύτερα το βόλεϊ από τους Αλεξανδρουπολίτες. Υπάρχουν άνθρωποι που κέρδισαν φήμη, δόξα και λεφτά. Και βλέπουμε πρώην προπονητές να κάνουν μηνύσεις και να δεσμεύουν λεφτά του Εθνικού. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω. Τι κάνει ο κόσμος; Ας φροντίσει ο κόσμος να δημιουργηθεί το υγιές περιβάλλον».