Κατατίθεται ίσως και εντός της ημέρας η προσφυγή της ΠΑΕ Ξάνθη στο Διοικητικό Εφετείο

Στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών θα προσβάλει η ΠΑΕ Ξάνθη την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Την απόφαση αυτή έλαβε, σύμφωνα με πληροφορίες, το νομικό επιτελείο της ομάδας σε συνεννόηση με τους μεγαλομετόχους Χρήστο Πανόπουλο και Πολυχρόνη Συγγελίδη.

Στόχος είναι να εξαφανιστεί από το Διοικητικό Εφετείο η απόφαση για μια σειρά από λόγους ακυρότητας, που θα στηρίξει η ομάδα της Θράκης με την έφεσή της.

Εφόσον πετύχει τον στόχο της, η υπόθεση το πιθανότερο είναι ότι θα επιστρέψει στην ΕΕΑ αλλά πιθανότατα με άλλη σύνθεση. Αυτό όμως θα πάρει χρόνο.

Για τον λόγο αυτό αναμένεται να ζητηθεί προσωρινή διαταγή για να παγώσει η απόφαση-πόρισμα-γνωμοδότηση της ΕΕΑ για ανάκληση του πιστοποιητικού συμμετοχής της Ξάνθης στο πρωτάθλημα.

Μάλιστα, αυτή τη νομική προστασία είχε αναζητήσει το 2016 η ΠΑΕ Ολυμπιακός, όταν πέτυχε από το Διοικητικό Εφετείο να παγώσει προσωρινά η απόφαση της ΕΕΑ που ζητούσε από τον Βαγγέλη Μαρινάκη να παραιτηθεί από πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός λόγω του περιοριστικού όρου που του είχε επιβληθεί της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.

Συνεπώς, για την ΠΑΕ Ξάνθη αλλά και για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ υπάρχει το νομικό προηγούμενο της ΠΑΕ Ολυμπιακός στην προσπάθεια αμφισβήτησης και ανατροπής της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να τονιστεί το Διοικητικό Εφετείο που είναι ελληνικό δικαστήριο και οχι πειθαρχικό ποδοσφαιρικό όργανο, καλείται να αποφασίσει με βάση και τον νέο νόμο που πέρασε η κυβέρνηση για την πολυιδιοκτησία, οι ποινές του οποίου υπερισχύουν ως ελαφρύτερες της βαρύτερης του υποβιβασμού, σε περίπτωση φυσικά που τεκμηριωθεί παράβαση.

Με βάση αυτόν τον νέο νόμο θα κληθεί να αποφανθεί και η υπό νέα σύνθεση Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού σε περίπτωση που το Διοικητικό Εφετείο ακυρώσει τελικά το υπάρχον πόρισμα-έκθεση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Ομως δεν πρεπει να αναμένουμε άμεσα τέτοια συζήτηση και κατά συνέπεια τέτοια απόφαση.

Είναι άγνωστο τι θα αποφασίσει ο αθλητικός δικαστής της Super League στην συνεδρίαση που έχει προσδιοριστεί για την προσεχή Δευτερα, ωστόσο υπάρχει η εκτίμηση ότι εφόσον θα υπάρχει εκκρεμοδικία αναφορικά με το πόρισμα της ΕΕΑ, το πιθανότερο ειναι να δώσει αναβολή περιμένοντας την τελεσιδικία της υπόθεσης.