Επένδυση – μαμούθ της Volkswagen στη Θάσο με δημιουργία πίστας για αυτόνομη οδήγηση

Με πρωτοσέλιδο τίτλο «Η Volkswagen επενδύει στη Θάσο» κυκλοφορεί σήμερα η εφημερίδα «Τα Νέα» δίνοντας μια άλλη τροπή στα σενάρια για τη χώρα που o Γερμανικός όμιλος θα επιλέξει για τις επενδύσεις του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα βασικά σημεία της επένδυσης έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη ενός κέντρου νέων τεχνολογιών στην αυτοκίνηση και μάλιστα την κατασκευή πίστας για την εξέλιξη αυτοκινήτων με σύστημα αυτόνομης οδήγησης.

Ο όμιλος της VW, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, σχεδιάζει πιλοτικό πρόγραμμα αυτόνομης οδήγησης στη Θάσο.

Η διοίκηση της αυτοκινητοβιομηχανίας και η ελληνική κυβέρνηση είναι στο τελευταίο στάδιο διαπραγμάτευσης των συμβολαίων. Οι υπογραφές αναμένεται να πέσουν στο τρίτο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Κλιμάκιο της VW από το Βόλφσμπουργκ, τα κεντρικά του ομίλου στη Γερμανία, πραγματοποιεί από σήμερα αυτοψία στη Θάσο για το πιλοτικό πρόγραμμα αυτόνομης οδήγησης στο ελληνικό νησί.

Είναι η τελευταία εξέλιξη μιας προσπάθειας που εντατικοποιήθηκε από τις αρχές του φθινοπώρου με σειρά επαφών των δύο πλευρών.

Η Ελλάδα δεν είναι η πρώτη φορά που μπαίνει στο στόχαστρο των επενδύσεων για την Volkswagen έπειτα από τον σκεπτικισμό που προκαλεί τα ασταθές περιβάλλον της γειτονικής Τουρκίας.

Πηγή: https://www.tanea.gr/ και https://www.caranddriver.gr/