Χαμός στη «Δίκη» του Open! Καταγγελία ότι «ο Αρκούδης της ΕΕΑ ζήτησε να δωροδοκηθεί»

Ο κακός χαμός προκλήθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην εκπομπή «Δικη» που προβάλλεται στον τηλεοπτικό σταθμο Open, συμφεροντων Σαββίδη.

Ο δικηγόρος Γιώργος Παναγόπουλος, αντιπρόεδρος του ΙΔΕΑΔ, υποστήριξε ότι ο Ηλίας Αρκούδης ήταν το μέλος της ΕΕΑ που σύμφωνα με όσα άκουσε σε πηγαδάκι με άλλο συνάδελφό του, ζήτησε να δωροδοκηθεί για άλλη υπόθεση της ΕΕΑ.

Ο Ηλίας Αρκούδης ήταν ο ένας εκ των εισηγητών στην υπόθεση της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ και μάλιστα είχε καταδικαστική εισήγηση για τα δυο σωματεία. Διορίστηκε από την ΕΕΑ από τον υφυπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρο Κοντονή το 2015.

Ο Παναγόπουλος ανέφερε ότι έκανε σχετική εισαγγελία νωριτερα την Δευτέρα στον Εισαγγελέα Εφετών. Διευκρίνισε ότι δεν έχει ακούσει ο ίδιος με τα αυτιά του τον κ. Αρκούδη να ζητά χρήματα, αλλά άκουσε συνάδελφο δικηγόρο να του το λέει, χωρίς να κατονομάσει ποιος είναι αυτός.

Η τηλεοπτική εκπομπή αναζήτησε τον κ. Αρκούδη για να παρέμβει και να απαντήσει. Ο διευθυντής του Metropolis Γιωργος Μπούζος που είχε φιλοξενήσει τον Αρκούδη στην ραδιοφωνική του εκπομπή, είπε ότι σε ιδιωτική συνομιλία μαζί του, του είχε πει ότι αν ακουγόταν ποτέ το όνομά του με υπόνοιες για οποιαδήποτε δωροδοκία, θα προσέφευγε στη Δικαιοσύνη για να διαφυλάξει το κύρος του ονόματός του, ενώ δήλωνε ανοιχτός να αρθεί το τηλεφωνικό και τραπεζικό του απόρρητο.

Νωρίτερα, σύμφωνα με αποκάλυψη που έγινε στην εκπομπή «Δίκη στο Open», ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας έδωσε παραγγελία προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Βαγγέλη Ιωαννίδη για να διερευνηθεί κατά απόλυτη προτεραιότητα η δικογραφία για την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Ο κ. Πλιώτας ζήτησε από τον κ. Ιωαννίδη να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε η υπόθεση να μπει εξονυχιστικά στο δικαστικό μικροσκόπιο και εφόσον κριθεί, να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των μελών της ΕΕΑ και να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο των συνομιλιών τους. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου εκτιμά ότι η αναφορά της εισαγγελέως Εφετών Αθηνών και εποπτεύουσας της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βιργινίας Σακελλαροπούλου πρέπει να ερευνηθεί «κατεπειγόντως και μέχρι το… κόκκαλο».

Μάλιστα ο κ. Ιωαννίδης ανέθεσε τη δικογραφία σε εισαγγελέα της ποινικής δίωξης και όχι σε αθλητικό εισαγγελέα, προκειμένου να διερευνηθεί η διάπραξη κακουργημάτων και πλημμελημάτων, με βάση τα άρθρα 184 και 189 του Ποινικού Κώδικα και το άρθρο 41 του αθλητικού νόμου.

Παράλληλα, σύμφωνα με την αποκάλυψη, ελέγχεται και η ποινική ευθύνη του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, αλλά και των πέντε μελών της ΕΕΑ που ψήφισαν στην υπόθεση ΠΑΟΚ – Ξάνθης (Τζουλάκης, Φαραντούρης, Αρκούδης, Μαρούπα και Δερδεμέζης). Δεν αποκλείεται μάλιστα επέκταση της δικαστικής έρευνας και για άλλα αδικήματα, όπως δωροδοκία – δωροληψία.