Αποπειράθηκε τα «τελειώσει» τις όποιες ελπίδες της Ξάνθης για έξοδο στην Ευρώπη ο Αλαφούζος

Προσπάθεια για να επιστρέψει από αυτό το καλοκαίρι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις η ομάδα καταβάλουν στον Παναθηναϊκό. Σύμφωνα με πληροφορίες τις κινήσεις αυτές έχει αναλάβει ο Γιάννης Αλαφούζος.

Την πληροφορία την μετέδωσε η εγκυρότερη πηγή που θα μπορούσε να ενημερώσει για κάτι τέτοιο: η ιστοσελίδα του Σπορ FM, ο οποίος ως γνωστόν ανήκει στον Γιάννη Αλαφούζο! Άρα είναι σαν να το είπε ο ίδιος.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός πριν από περίπου 15 ημέρες ταξίδεψε στην Ελβετία εκεί που είχε μια σειρά από επαφές με αξιωματούχους της UEFA. Θέμα συζήτησης ήταν η τιμωρία της ΠΑΕ από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία βάσει της οποίας οι πράσινοί έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν στην Ευρώπη από το καλοκαίρι του 2021.

Σε αυτές τους παρέθεσε οικονομικά στοιχεία που αποδεικνύουν τα διαφορετικά δεδομένα που υπάρχουν πια και το γεγονός ότι έχουν τακτοποιηθεί πολλές εκκρεμότητες προς παίκτες ενώ άλλες έχουν ρυθμιστεί. «Οι συζητήσεις έγιναν σε καλό κλίμα χωρίς να υπάρξει κάποια απάντηση από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας», επισημαίνει ο Σπορ FM.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της τιμωρίας του Παναθηναϊκού, αυτήν την στιγμή είναι εξαιρετικά πιθανό να οδηγήσει σε εξοδο στην Ευρώπη και η 6η θέση στο πρωτάθλημα. Θα αρκεί δηλαδή η είσοδος στα πλέι οφ. Μοναδική περίπτωση για να μην συμβεί κάτι τέτοιο είναι το να κατακτήσει το κύπελλο κάποια ομάδα που δεν θα είναι στις έξι πρώτες της βαθμολογίας.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι με αξιώσεις διεκδικει αυτην την είσοδο στην εξάδα η Ξάνθη. Είναι αυτήν την στιγμή στην 7η θέση, αλλά ισόβαθμη με την 6η ομάδα του ΟΦΗ και απομένουν τρεις αγωνιστικές για το τέλος. Συνεπώς ο στόχος της εισόδου στα πλέι οφ και συνακόλουθα της αξόδου στην Ευρώπη μετά από επτά χρόνια είναι υπαρκτό για την Ξάνθη.

Ωστόσο οι πιθανότητες θα περιοριστούν αν αρθεί η τιμωρία του Παναθηναϊκού, καθώς τότε θα πρεπει η Ξάνθη, εφόσον εξασφαλίσει θέση στην εξάδα, να προσπεράσει Παναθηναϊκό ή Άρη για να μπορέσει να τους κλέψει το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Για αυτό και η κίνηση αυτή του Αλαφούζου και η εξέλιξη της συγκεκριμένης υπόθεσης έχει σημασία – τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο – και για την Ξάνθη…