15λεπτη τηλεοπτική κριτική στον Μεσινέζη από τον διευθυντή Επικοινωνίας της ΕΣΑΠ μέσω της Δέλτα (+video)

Σε νέα σκληρή κριτική σε βάρος του προέδρου του ΜΓΣ Εθνικός προχώρησε ο δημοσιογράφος του VolleyNews αλλά και διευθυντής Επικοινωνίας της Λίγκας Κώστας Ασημακόπουλος.

Μετά το άρθρο – φωτιά στο VolleyNews, ο Κώστας Ασημακόπουλος φιλοξενήθηκε στον τηλεοπτικό αέρα της Δέλτα Τηλεόρασης. Ο γνωστός δημοσιογράφος μίλησε για σχεδόν 15 λεπτά τηλεφωνικά στο δελτίο ειδήσεων του σταθμού και υποστήριξε ότι ο Μεσινέζης εξέπληξε αρνητικά τους ανθρώπους του βόλεϊ καθώς αν και πρόεδρος ενός ιστορικού σωματείου όπως ο ΜΓΣ Εθνικός, μίλησε για το βόλεϊ με απαξιωτικά λόγια χωρίς να προτείνει λύσεις για έξοδο από το αδιέξοδο.

«Ο πρόεδρος του Εθνικού έδειξε ότι έχει σύγχυση και άγνοια για δύο βασικά πράγματα. Το πρώτο είναι ότι έχει μπλέξει τον ημιεπαγγελματικό αγωνιστικό αθλητισμό με τις ακαδημίες. Έχουμε μια ομάδα που με πολύ λίγα χρήματα θα μπορουσε να έχει αξιοπρεπή πορεία, έχουμε 16χρονα παιδιά που προβάλουν το βόλεϊ του Έβρου, αλλά αυτά ο κ. Μεσινέζης δεν τα αξιολόγησε, δεν τα βλέπει θετικά και δεν έκανε καμία πρόταση. Δεύτερον, μιλάει για οικονομικά δεδομένα που έχουν να κάνουν και με τον Δήμο και αφήνει αιχμές, ενώ θα έπρεπε να δώσει λύσεις. Διαφορετικά ας σηκωθεί και ας φύγει», σχολίασε ο Ασημακόπουλος.

Και πρόσθεσε: «Αυτά τα προβλήματα τα έχουν και άλλες ομάδες. Οταν είσαι πρόεδρος, έχεις και υποχρεώσεις. Δεν είναι μόνο το τι εισπράτουμε, το 25αράκι από τους γονείς στο τέλος κάθε μήνα. Ολα τα τμήματα είναι στα τοπικά, ενώ υπάρχει ένα τμήμα που έφτασε στην 2η θέση του πρωταθλήματος, φιλοξένησε τελική φάση Λιγκ Καπ. Δυστυχώς ο Εθνικός ακολουθεί τα χνάρια του διχασμού που ακολούθησε και η Ορεστιάδα. Οι τοπικοί φορείς θα έπρεπε να αντιδράσουν στα όσα λέει ο Μεσινέζης. Δεν είναι δυνατόν τα 16χρονα παιδιά να ταξιδεύουν με πούλμαν στην Αθήνα και να μην έχουν ένα σάντουιτς στο πούλμαν. Αυτή η απαξίωση ότι το βόλεϊ φταίει για όλα και πήρε στο λαιμό του τα άλλα τμήματα του συλλόγου, είναι θλιβερή τοποθέτηση. Τουλάχιστον όμως ξεκαθαρίστηκε και το τοπίο. Πλέον ξέρουμε τι πρεσβεύει ο κ. Μεσινέζης».

Ο Κώστας Ασημακόπουλος έθεσε προ των ευθυνών του και τον πρόεδρο της ΕΠΣΠΕ Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας Ειρήναρχο Κεμανετζή, που τυγχάνει αντιπρόεδρος στον σύλλογο του Εθνικού. Αποκάλυψε ότι από το καλοκαίρι που εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος στην Αλεξανδρούπολη, όλοι οι παράγοντες των άλλων ομάδων έβαλαν πλάτη αντιμετωπίζοντας με συμπάθεια και σεβασμό το μέγεθος του Εθνικού και την προσφορά του στο βόλεϊ. Κάλεσε τον κ Μεσινέζη να μάθει την ιστορία του Εθνικού πριν βγει και απαξιώσει τα τμήματα, αφήνοντας τα παιδιά και τον προπονητή του Εθνικού να είναι… επαίτες. «Ολοι οι παίκτες πρέπει να αντιμετωπίζονται με αξιοπρέπεια και σεβασμό. Πρέπει να δοθούν συγχαρητήρια στους αφανείς που έβαλαν το χέρι στην τσέπη και βοήθησαν τον σύλλογο τα τελευταία χρόνια, από τον αείμνηστο Μιχάλη Παρασκευόπουλο και δόθε, παράγοντες και αθλητές», πρόσθεσε ο Κώστας Ασημακόπουλος.

Σε ερώτηση για το μέλλον, χαρακτήρισε τα πράγματα δύσκολα «με δεδομένο ότι έχουν να κάνουν με έναν πρόεδρο του Ερασιτέχνη που ειναι τόσο απόλυτος και δεν αφήνει κανένα παράθυρο σε συνεργασία». Και πρόσθεσε: «Προφανώς η ομάδα δεν θα μπορέσει να κρατηθεί στην Volley League, αλλά αυτό δεν είναι και πανάκεια το να κρατηθεί ο Εθνικός στην Α1. Το θέμα είναι να κρατηθεί το βόλεϊ στη συνείδηση του κόσμου ψηλά, είτε το θέλει είτε όχι ο κ Μεσινέζης, με ανθρώπους που έχουν γνώση και μπορούν να βοηθήσουν τον σύλλογο. Η κοινωνία θα κάνει την αυτοκάθαρσή της και θα κάνει τελικά αυτό που πρέπει. Ο Εθνικός έχει την τοπική κοινωνία δίπλα του, αλλά υπάρχουν πολλοί που δεν θέλουν να μπουν σε αυτόν τον κυκεώνα. Ελπίζω και εύχομαι να βρεθούν άνθρωποι που θα μπορέσουν να ηγηθούν μιας νέας προσπάθειας. Και θα βρεθεί είτε ο σύλλογος είναι στη Volley League είτε στην Α2 είτε στο τοπικό πρωτάθλημα. Το θέμα είναι να υπάρχει αξιοπρέπεια». Δείτε το βίντεο…