Δυο μετάλλια η Βάγια Γιαννάκογλου της Ερατούς Ξάνθης με απονομή από την Βούλα Πατουλίδου

Το τραμπολίνο που για πολλούς είναι το θεαματικότερο αγώνισμα στο ολυμπιακό άθλημα της γυμναστικής, είχε την τιμητική του το Σαββατοκύριακο (8-9 Φεβρουαρίου) στην Περαία Θεσσαλονίκης.

Εκεί διεξήχθη για 7η συνεχόμενη χρονιά το Διεθνές Κύπελλο Τραμπολίνο «Αίας Θερμαϊκού», το οποίο διοργανώνει ο ομώνυμος τοπικός σύλλογος με συμμετοχή αλλά και επιτυχίες από την Θράκη.

Πρόκειται για τον μοναδικό διεθνή αγώνα τραμπολίνο που φιλοξενείται επί ελληνικού εδάφους και φέρνει στη Θεσσαλονίκη την «αφρόκρεμα» των Ελλήνων αθλητών όλων των κατηγοριών, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων εκπροσώπων των Εθνικών Ομάδων που προετοιμάζονται για να διεκδικήσουν την συμμετοχή τους στο επερχόμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (Γκέτεμποργκ, 7-10 Μαΐου).

Συνολικά στο τουρνουά δήλωσαν συμμετοχή 200 αθλητές και αθλήτριες από 24 συλλόγους, από κάθε γωνιά της χώρας καθώς και από τη Βουλγαρία, σε μία διοργάνωση που από το 2014 αποτελεί επιτυχημένο θεσμό και αναδεικνύει πολύπλευρα την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού.

Σε αυτό το 7ο Κύπελλο «Αίας Θερμαϊκού» συμμετείχε από την Ξάνθη και ο σύλλογος Ερατώ, που σημείωσε μάλιστα μεγάλη επιτυχία, αφού πήρε δύο μετάλλια χάρη στην αθλητριά του Βάγια Γιαννάκογλου.

Συγκεκριμένα, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό μίνι τραμπ αλλά ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου και στο τραμπολίνο.

Μάλιστα, η νεαρή αθλήτρια έλαβε το μετάλλιό της από έναν θρύλο του ελληνικού αθλητισμού, την ολυμπιονίκη του 1992 στη Βαρκελώνη Βούλα Πατουλιδου, πρώτη γυναίκα στην ιστορία από την Ελλάδα που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες…