Τεράστιο πανελλήνιο ρεκόρ από τον Κώστα Δουβαλίδη στα 33 του χρόνια στο μίτινγκ της Μετς στη Γαλλία

Το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ στα 60 μέτρα με εμπόδια βελτίωσε το απόγευμα της Κυριακής ο Κώστας Δουβαλίδης στη διάρκεια του μίτινγκ του Μετς, αφού τερμάτισε σε 7.59 και άφησε στην ιστορία ο 7.60 που είχε σημειώσει στις 24 Φεβρουαρίου του 2014 σε μίτινγκ στην Πράγα.

Ο αθλητής του Μπάμπη Σδρόλα επιβεβαίωσε την εξαιρετική του κατάσταση, αφού ξεκίνησε δυνατά τη χρονιά με 7.61 πριν λίγες ημέρες στο  Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Ο Δουβαλίδης θα κάνει τον επόμενο αγώνα του στις 14 του μηνός στο μίτινγκ του Βερολίνου.

Ο Δουβαλίδης ήταν νικητής στην κούρσα της Κυριακής, ενώ δεύτερος τερμάτισε πίσω του ο Γάλλος Πασκάλ Μαρτινότ Λαγκαρτ με 7.70 και τρίτος ο Βέλγος Λιαμ Βάντερ Σαφ με 7.74. Ο Δουβαλίδης στον προκριματικό είχε σημειώσει το επίσης εξαιρετικό 7.64.

Ο Δραμινός πρωταθλητής, που διατηρεί πολλές σχέσεις και με συλλόγους και αθλητές σε όλη την Θράκη, κατάφερε να σπάσει το πανελλήνιο ρεκορ σε ηλικία 33 ετών. Είναι η πρώτη φορά που αθλητής άνω των 30 ετών σπάσει το πανελλήνιο ρεκόρ σε οποιοδήποτε αγώνισμα.