Ιστορικό «τρεμπλ» και κορυφαία επίδοση στη χώρα από τον Ναυταθλητικό Όμιλο Αλεξανδρούπολης

Το Παρασκευοσαββατοκύριακο διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη το Χειμερινό Πρωτάθλημα Βορείου Ελλάδος για το άθλημα της κολύμβησης, με τον ΝΟΑ να έχει βαλθεί να τρελάνει κόσμο.

Οι συνολικά 28 αθλητές της ομάδας που βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη, πέρα από τις εντυπωσιακές επιδόσεις τους, κατάφεραν να πετύχουν κάτι σπάνιο για ελληνικά δεδομένα και μάλιστα στην κατηγορία των εφήβων. Όλο το βάθρο στα 50μ. πεταλούδα εφήβων… μετακόμισε στην ακριτική Αλεξανδρούπολη καθώς οι Τάσος Κούγκουλος, Δημήτρης Βαρσαμίδης και Στράτος Βολτέζος κατέκτησαν την 1η, 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Σα να μην έφτανε αυτό, στα ομαδικό αγώνισμα των 4×100 και 4×200 ελεύθερο εφήβων η ομάδα του ΝΟΑ κατέκτησε την 1η θέση στο πρωτάθλημα που αφορά τον Βορρά, με τις επιδόσεις να είναι όμως ταχύτερες και από τις αντίστοιχες που σημειώθηκαν στο πρωτάθλημα του Νότου. Mετατρέπεται έτσι σε φαβορί για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του καλοκαιριού, σε μια απο τις πλέον ανταγωνιστικές κατηγορίες μετά από αυτή των ανδρών.

Τα παραπάνω μετάλλια αποτελούν την αιχμή του δόρατος καθώς υπάρχουν και άλλα που συνοδεύτηκαν από εξίσου πολλές και αξιόλογες επιδόσεις, και αυτό πιστώνεται στον προπονητή της ομάδας Κώστα Χατζηπέτρου ο οποίος με την έλευση του στην πόλη της Αλεξανδρούπολης πριν δυο χρόνια έβαλε και πάλι το ΝΟΑ όχι μόνο σε τροχιά επιτυχιών αλλά και σε τροχιά κορυφής.