Γ’ Εθνική: Νίκη – μισή σωτηρία για Ορφέα Ξάνθης στο γεμάτο ένταση ντέρμπι με τον Ηρακλή Ζυγού

Ο Ορφέας Ξάνθης ήταν ο μεγάλος νικητής στο ξανθιώτικο ντέρμπι με τον Ηρακλή Ζυγού γθα την 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής. Έδειξε πως ήθελε περισσότερο τη νίκη και την πήρε με το ισχνό 1-0 μετά από ένα επεισοδιακό και γεμάτο ένταση παιχνίδι, χάρη στο τέρμα του Χαλήλ Ιμπράμ Τανζού στο 38ο λεπτό της αναμέτρησης με σουτ που δεν κατάφερε να αποκρούσει ο γκολκίπερ του Ζυγού.

Μέχρι εκείνο το σημείο ο Ορφέας είχε την πρωτοβουλία και τις περισσότερες ευκαιρίες με ένα σουτ του μετέπειτα σκορερ να αποκρούετε πάνω στην γραμμή πέντε λεπτά πριν την επίτευξη του γκολ, ένα άλλο σουτ του Ζιγκολάρι που έφυγε πάνω από τα δοκάρια στο 15′ και ένα ακόμα σουτ του Φεϊζή Χασάνογλου δέκα λεπτά μετά από φάουλ του Τορομανίδη που πέρασε ψηλά άουτ. Απέναντι σε αυτά ο φιλοξενούμενος Ηρακλής Ζυγού είχε να επιδείξει μόνο μια υποψία ευκαιρίας στο ξεκίνημα της αναμέτρησης με ένα σουτ του Δογανίδη που όμως δεν βρήκε στόχο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ορφέας Ξάνθης εξακολούθησε να διατηρεί την πρωτοκαθεδρία στις κινήσεις και έχασε επίσης τις πιο κλασικές ευκαιρίες. Πριν συμπληρωθεί ένα τέταρτο στην επανάληψη ο σκόρερ έκανε μια σέντρα σουτ που πέρασε ξυστά από το δεξί κάθετο δοκάρι ενώ ακολούθησαν ευκαιρίες με τον Καραγκιόζη και την Μπουζίντι, που πέρασε ως αλλαγή. Οσο παρέμενε το εύθραυστο σκορ, ο Ηρακλής Ζυγού κυνήγησε στο τέλος την ισοφάριση αλλά ο Ρούφος ήταν στην σωστή θέση όταν προσπάθησε ο Τιφτίκης να παραβιάσει την εστία του.

Πεος το τέλος υπήρξαν εντάσεις και μάλιστα βγήκε η κόκκινη κάρτα στον… πάγκο του Ηρακλή Ζυγού από το τσεπάκι του διαιτητή Γιώργο Δρακίδη, ο οποίος είχε ως βοηθούς τους Γκοντόλια και Εμίν Κεχαγιά της ΕΠΣ Ξάνθης.

Με τη νίκη του ο Ορφέας έπιασε στην 9η θέση που δίνει την σωτηρία την Ενωση Αλεξανδρούπολης, που την ίδια ώρα γνώριζε την ήττα από το Πανσερραϊκό και θα έχει την ευκαιρία να την ξεπεράσει την άλλη εβδομάδα αν αποσπάσει βαθμό από τον Πανδραμαϊκό, καθώς οι Εβρίτες θα έχουν ρεπό. Από την πλευρά του ο Ηρακλής Ζυγού έπεσε πλέον στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και απλά περιμένει το μοιραίο της επιστροφής του στο τοπικό της ΕΠΣ Ξάνθης.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Μπάμπης Χατζημεστής): Ρούφος, Τζαμπάζ Χακή, Τορομανίδης, Μακράκης, Χασάνογλου, Μαυρόπουλος, Καραγκιόζης, Σουκρήογλου, Κουκουρίγκος, Χαλήλ Ιμπράμ Τανζού, Ζιγκολάρι.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΖΥΓΟΥ (Γιάννης Δημητριάδης): Καρά Τσατάι Ισμαήλ, Τενεκές, Μολώνης, Κριεζής, Κιουμουρτζής, Ψαρόπουλος, Βαφειάδης, Πιλτικάκης, Δογανίδης, Δημητριάδης, Ανδρέου