Γ’ Εθνική: Έβαλε δύσκολα η Αλεξανδρούπολη στον πρωτοπόρο Πανσερραϊκό και λύγισε τελικά με ένα πέναλτι

Η Ενωση Αλεξανδρούπολης γνώρισε αναμενόμενη ήττα εντός προγράμματος από τον πρωτοπόρο Πανσερραϊκό στις Σέρρες αλλά με το αρκετά ισχνό 1-0, που της έδινε όσο δεν άλλαζε το σκορ να ελπίζει ότι θα μπορούσε να φύγει ακόμα και με βαθμό. Οι γηπεοδύχοι βέβαια ήταν πολύ καλύτεροι, δικαιούνταν την 14η νίκη τους στο πρωτάθλημα και συνέχισαν την αήττητη πορεία τους για την Football League ενώ οι Εβρίτες, που έχουν ρεπό την άλλη Κυριακή, είδαν τον Ορφέα να τους φτάνει στη βαθμολογία.

Τα λιοντάρια των Σερρών μπήκαν με ορμή στο ματς, χτυπώντας την Ένωση απο τα πλάγια με σέντρες, χωρίς ομως να έρθει το γρήγορο γκολ. Η μπάλα έμεινε στα πόδια των παικτων του Άγγελου Διγκόζη, με την φιλοξενούμενη ομάδα να περιμένει σε παθητικό ρόλο. Ο Γεωργιάδης πίεζε στην πρώτη μπάλα και δημιούργησε δυο καλές συνθήκες για αντεπίθεση στο πρώτο τέταρτο, χωρίς ομως ευνοϊκή κατάληξη. Κόντσι και Ζέρης πλαγιοκόπησαν και πάτησαν περιοχή, ομως στην τελική προσπάθεια δεν τελείωσαν τις φάσεις.

Το αποτέλεσμα ήταν το ματς να κριθεί στο ημίωρο με ένα πέναλτι. Στο 28’ ο Γκούρτσας σπρώχτηκε από τον Μαυρομάτη στην μικρή περιοχή και ο διαιτητής χωρίς δισταγμό έδειξε την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο αρχηγός του Πανσερραϊκού και άνοιξε το σκορ. Γενικά, στο πρώτο ημίχρονο είχαμε επιθετικό μονόλογο για τον Πανσερραϊκό με την Αλεξανδρούπολη να δημιουργεί δυο φάσεις μια σε σουτ του Γκαβανόζη που έδιωξε δύσκολα με μπουνιές ο Τεντζέρης σε κόρνερ. Στην εκτέλεση αυτού ο νεαρός πορτιέρο έδιωξε την μπαλα που έφτασε στον Μπαρμπαγιάννη που με κεφαλιά την έστειλε στο τέρμα και δίωχτηκε πάνω στην γραμμή από αμυντικούς και στο ριμπαουντ ο Μάζης την έστειλε πάνω σε σώματα.

Λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου, τραυματίστηκε σε μια πτώση απο διεκδίκηση της μπάλας ο Γιανναράκης με τι πρώτες ενδείξεις να δείχνουν σοβαρό τραυματισμό και αντικαταστάθηκε απο τον Όμο, που έκανε ντεμπούτο με την φανέλα της σερραϊκής ομάδας. Στο 45’ μετά απο εκτέλεση φάουλ του Γεωργιάδη μέσα στην περιοχή του Συνοδινού, η μπαλα πε΄ρασε απόόλους και με υπερένταση ο Κομοτηναίος πορτιέρο έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά έδιωξαν οι αμυντικοί. Ετσι οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτηρια με το σκορ στο 1-0.

Στο β’ ημίχρονο, η γηπεδούχος ομάδα μπήκε νωθρά στο ματς και μετά το 55’ άρχισε και πάλι να δημιουργεί, αφού τότε από κόρνερ του Μαυρομάτη ο Μπαρμπαγιάννης μόνος με κεφαλιά έστειλε την μπαλα ψηλά αουτ. Ο Γεωργιάδης στο 57’ έπιασε ωραία κεφαλιά μόνος του, αλλα ο Συνοδινός απομάκρυνε σε κόρνερ. Στο επόμενο δεκάλεπτο ο προπονητής του Πανσερραϊκού Άγγελος Διγκόζης έκανε νέα αναγκαστική αλλαγή τον Καλί με τον Μπαρδα αλλά και τον Πτηνόπουλο με τον Παπαβασιλείου λίγο μετα. Ο Λαζαρίδης και ο Μάζης δοκίμασαν για λογαριασμό της Ενωσης Αλεξανδρούπολης τον Τεντζέρη σε δυο περιπτώσεις αλλα ο «Ιταλός» ήταν σε καλή κατάσταση και απέφυγε τους κινδύνους για την εστία των γηπεδούχων.

Απο το 80ο λεπτο κι έπειτα το ματς είχε γρήγορο ρυθμό και προέκυψαν σημαντικές αντεπιθέσεις με κόρνερ, γεμίσματα και μακρινά σουτ. Στο 89’ ο Ψάλτης έπιασε γεμάτο σουτ έξω απο την περιοχή αλλα αυτή προσεκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι με τον Γκουρτσα στην επαναφορά να σουταρεί άουτ, ενω ο Παπαβασιλείου σε φάση διαρκέιας στο 90+2’ σε κοντινό σουτ η μπάλα βρήκε ξανά το δοκάρι του Συνοδινού.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Διγκόζης): Τεντζέρης, Ζέρης, Αποστολόπουλος, Καλί (66′ Μπάρδας), Γιανναράκης (41’ Όμο), Ψάλτης, Πτηνόπουλος (61’ Παπαβασιλείου), Γεωργιάδης (87’ Ν.Διγκόζης), Conci, Γκούρτσας

ΈΝΩΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Ουσταμπασίδης): Συνοδινός, Δορουγιλένης, Κομεσίδης, Μαυρομάτης, Λίτσιος, Πατσιώρας, Γκαβανόζης, Μπαρμπαγιάννης (66’ Λαζαρίδης), Γκαϊτατζής, Μαλτέζος (22’ Μάζης), Καρακασίδης (63’ Καβατζικιώτης).