Ανεβαίνει στην 6η θέση και αγκαλιάζει… Ευρώπη η Ξάνθη αν νικήσει ο Βόλος στο Αγρίνιο την Δευτέρα

Η Ξάνθη μετά την ισοπαλία με τον Πανιώνιο το βράδυ του Σαββάτου παραμένει στην 7η θέση, όπως και πριν την 23η αγωνιστική, αφού αν και έφτασε στους 28 βαθμούς, όσους έχει και ο ΟΦΗ που ηττήθηκε στην Τούμπα, δεν ευνοείται από την ισοβαθμία με τους Κρητικούς.

Η Ξάνθη έχει γνωρίζει την ήττα με 2-0 από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο για την 8η αγωνιστική, ενώ πριν δύο εβδομάδες οι δυο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 2-2 στα Πηγάδια. Ετσι, σε περίπτωση ισοβαθμίας των δυο τους, αν τελείωσε σήμερα το πρωτάθλημα ο ΟΦΗ θα πήγαινε πλέι οφ ως 6ος και η Ξάνθη θα έπαιζε στα πλέι άουτ ως 7η.

Αυτό μπορεί φυσικά να αλλάξει στις τρεις αγωνιστικές που απομένουν, αλλά μπορεί να αλλάξει και την Δευτέρα, αν στο τελευταίο παιχνίδι της αγωνιστικής ο Βόλος κερδίσει τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο – πράγμα όχι και απίθανο. Αυτή τη στιγμή ο Βόλος έχει 25 βαθμούς και αν κερδίζει θα φτάσει και αυτός τους 28, οπότε θα έχουμε τριπλή ισοβαθμία στην 6η θέση.

Σε αυτήν την περίπτωση ωστόσο, θα είναι η Ξάνθη που έχει το πλεονέκτημα και θα είναι 6η. Εχει νικήσει δυο φορές τον Βόλο, μέσα – έξω και έτσι στην ειδική βαθμολογία που θα σχηματιστεί, σε συνδυασμό με την ισοπαλία με τον ΟΦΗ, θα έχει 7 βαθμούς. Ο Βόλος που έχει πετύχει δυο νίκες επί του ΟΦΗ θα έχει 6 και θα καταλαμβάνει την 7η θέση, ενώ ο 6ος αυτή τη στιγμή ΟΦΗ θα πέσει δυο θέσεις, αφού θα έχει στην ειδική βαθμολογία των ισοβαθμούντων μόνο τους 4 βαθμούς με την Ξάνθη.

Συνεπως, μπορει αυτή τη στιγμή η Ξάνθη να είναι 7η και στα πλεί άουτ, αν όμως νικήσει την Δευτέρα ο Βόλος στο Αγρίνιο θα ανέβει 6η και θα βρεθεί ξανά σε τροχιά Ευρώπης – παρά το γεγονός ότι άφησε δυο πολύτιμους βαθμούς στη Νέα Σμύρνη και συνολικά έχει χαραμίσει πέντε πόντους απέναντι στην ουραγό ομάδα του πρωταθλήματος. Αναλυτικά τα αποτελέσματα στα παιχνίδια μεταξύ Ξάνθης, ΟΦΗ και Βόλου:

4η αγωνιστικη: Βολος – ΟΦΗ 1-0

5η αγωνιστική: Ξάνθη – Βολος 3-1

8η αγωνιστική: ΟΦΗ – Ξάνθη 2-0

17η αγωνιστική: ΟΦΗ – Βόλος 1-2

18η αγωνιστική: Ξάνθη – Βολος 1-3

21η αγωνιστική: Ξάνθη – ΟΦΗ 2-2