Super League: Άχρωμος και… άσφαιρος ο ΑΟΞ απέναντι στον ουραγό Πανιώνιο που διεκδικεί παραμονή στα χαρτιά

Πανιώνιος και Ξάνθη έμειναν στο 0-0 σε ένα ματς που κανείς δεν έμεινε ικανοποιημένος αλλά και κανείς δεν άξιζε να πάρει κάτι παραπάνω από έναν βαθμό, με τον ΑΟΞ να ανεβαίνει προσωρινά στην έκτη θέση, ισόβαθμος με τον ΟΦΗ που όμως υπερτερεί στην ισοβαθμία.

Ουσιαστικά ο ΑΟΞ άφησε άλλους δύο πολύτιμους βαθμούς, στην προσπάθεια που κάνει για έξοδο στην Ευρώπη. Προβλημάτισε όμως για άλλγ μια φορά με την εμφάνισή του, ειδικά στο ξεκίνημα, απέναντι σε μια ομάδα που είναι ουραγός στη βαθμολογία και έπαιζε χωρίς τον κόσμο της στις εξέδρες. Κυρίως όμως, απέναντι σε μια ομάδα που ξεκάθαρα έχει δηλώσει ότι θα διεκδικήσει στα χαρτιά την παραμονή της στην μεγάλη κατηγορία σε βάρος της Ξάνθης.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, δίχως όμως να έχει αυτό που θα τρόμαζε την άμυνα των φιλοξενούμενων. Η ομάδα της Θράκης ήταν καλύτερη στη συνέχεια, έκανε κάποιες υποψίες ευκαιριών αλλά κι αυτή δεν βρήκε τη «μεγάλη φάση» προς την εστία του Κότνικ, με αποτέλεσμα το 0-0 μάλλον δίκαια να σφραγίσει τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών.

Στα πρώτα 15-20 λεπτά ο Πανιώνιος ήταν πιο ευδιάθετος και «ζωντανός» στο παγωμένο γήπεδο της Νέας Σμύρνης. Ο Εμμανουηλίδης σούταρε από το ύψος της περιοχής, πάνω από τα δοκάρια των φιλοξενούμενων. Προσπάθησε να «φοβίσει» η Ξάνθη στο 8’ όταν ο Στάρτζεον που επέστρεψε στην ενδεκάδα, με κεφαλιά από κοντινή απόσταση έστειλε τη μπάλα άουτ!

Στο 14’ έπειτα από εκτέλεση φάουλ, ο Αραμπούλι ανάγκασε τον Άμπαντ να αποκρούσει με υπερένταση και δύο λεπτά αργότερα ο Τσιλούλης μπήκε από τα δεξιά όμως σούταρε μακριά από την εστία, διαγώνια. Οι φιλοξενούμενοι μετά την αναγκαστική αλλαγή του Μπαριέντος – καθώς αποχώρησε τραυματίας – άλλαξαν το δόγμα τους, πιέζοντας πιο ψηλά κι αυτό τους βοήθησε να κερδίσουν μέτρα στο γήπεδο αναζητώντας, χωρίς αντίκτυπο, κάτι ουσιαστικό στην περιοχή των «κυανέρυθρων».

Έτσι ξεκίνησε και στην επανάληψη η ομάδα του Παράσχου με κάπως καλύτερες τοποθετήσεις στον αγωνιστικό χώρο. Δύο φορές ο Κότνικ απέκρουσε σουτ του Σόζα (59’) και Τερκί (63’) ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο Αλγερινός μέσος βρέθηκε σε πολύ καλή θέση στο ύψος της περιοχής αλλά σούταρε εκτός εστίας! Μάλιστα, σε εκείνο το χρονικό σημείο οι φιλοξενούμενοι έφτασαν τις έξι τελικές προσπάθειες, ξεπερνώντας τον Πανιώνιο, ο οποίος είχε 5-1 τελικές στο πρώτο 20λεπτο.

Από ουσία ωστόσο το ματς έμεινε στο μηδέν! Κάπως «μάζεψαν» την σε βάρος τους κατάσταση οι γηπεδούχοι μετά το 75ο λεπτό με ένα αδύναμο σουτ του Παπανικολάου που κόντραρε και «ξεθύμανε» στην πορεία, ενώ στο 90’ ο νεαρός Γρίβας έπιασε μια κεφαλιά λίγο εκτός εστίας. Ακολούθησε ένα σουτ του Βραζιλιάνου Ντε Αμορίμ που εξουδετέρωσε, κι αυτό δίχως πολύ κόπο, ο Κότνικ, για να έχουμε έτσι μεγαλοπρεπέστατα… κουλουράκια στη Νέα Σμύρνη.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Νίκκι Παπαβασιλείου): Κότνικ, Ρέντζας, Λυμπεράκης, Σταυρόπουλος, Ντομίνγκες, Τσιλούλης (85’ Γρίβας), Κόρμπος (79’ Μιλόγεβιτς), Οικονομίδης, Παπανικολάου, Εμμανουηλίδης (89’ Σίντι Αλί), Αραμπούλι.

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Γιώργος Παράσχος): Άμπαντ, Κασάδο, Καρασαλίδης, Σόσα, Τεσέιρα, Στάρτζεον (85’ Φοσέ), Καμαρά, Τερκί, Μπαριέντος (27’ Μουλέν), Τζουρίτσκοβιτς (71’ Ντε Αμορίμ), Κάστρο.