Υπεράσπιση της ΕΕΑ από τον Αυγενάκη με επιστολή στην «Καθημερινή» και νέα φουλ επίθεση από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Δεκα ημέρες μετά την περιβόητη εισήγηση-πόρισμα της ΕΕΑ για υποβιβασμό της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ, η υπόθεση εξακολουθεί να είναι στον αφρό της επικαιρότητας.

Μπορεί η Ξάνθη να τηρεί όλο αυτό το διάστημα στάση σιωπής – αναμονής, ωστόσο η ΠΑΕ ΠΑΟΚ συνεχίζει τους υψηλούς τόνους με αφορμή αυτή τη φορά μια απάντηση του υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη στην “Καθημερινή”, με την οποία είχε επιχειρήσει να υπερασπιστεί το έργο της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Στην ανακοίνωσή του, ο ΠΑΟΚ επανέρχεται στο θέμα της ΕΕΑ και κάνει ευθεία «επίθεση» σε Αυγενάκη, τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου Βαγγέλη Μπραουδάκη, έχοντας υστερόγραφο για τον πρόεδρο της Επιτοπής Νίκο Τζουλάκη!

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει ως εξής:

«Ο εντολοδόχος Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος ερευνάται ποινικά για τυχόν κακουργήματα με τα μέλη της επιτροπής του, αποφάσισε να εμφανιστεί μετά από αρκετές ημέρες και αντί να παραιτηθεί, ή τουλάχιστον να απολογηθεί, για όσα έχει προκαλέσει – στο ποδόσφαιρο και τη χώρα – είχε το θράσος να υπερασπιστεί την επιτροπή την οποία έχει αποδομήσει ήδη η ίδια η κυβέρνηση!

Φυσικά πρόλαβε το Σάββατο να μην κάνει δεκτή την ενοχική παραίτηση του Βαγγέλη Μπραουδάκη, διευθυντή επικοινωνίας του γραφείου του (και στο παρελθόν γνωστή πένα στα “Μέσα Μαζικής Εκτέλεσης” της αλήθειας από τη συμμορία που έχει διαλύσει το Ελληνικό ποδόσφαιρο), ξεχνώντας φυσικά ότι η παραίτηση είναι πράξη που δεν απαιτεί συναίνεση από το άλλο μέρος συμμετέχοντας και οι δύο έτσι σε ένα ακόμη καλοστημένο θέατρο σκιών.

Ο Βαγγέλης Μπραουδάκης ο οποίος λειτούργησε ως ο συνδετικός κρίκος μεταξύ Υπουργείου Αθλητισμού- ΕΕΑ- Τζουγανάτου- ΟΣΦΠ.

Ο Βαγγέλης Μπραουδάκης που ήταν παρών στη συνάντηση 20.01.2020 περί τις 11 μμ στο γραφείο Τζουγανάτου με την Λίνα Σουλούκου και τον Ιωάννη Χατζησαββάογλου (στελέχη του ΟΣΦΠ) και φυσικά τον ίδιο τον Τζουγανάτο, ο όποιος έχοντας μαγικές ικανότητες κατάφερε να γράψει γνωμοδότηση 50 σελίδων σε 2 μέρες σε μια υπόθεση που το σκεπτικό της αγνοείται εδώ και 10 μέρες – και δεν μας επιτρέπει να ενημερωθούμε με πόσες χιλιάδες ψέματα πείστηκαν για να πάρουν αυτή την απόφαση.

Θα ζητήσουμε επίσημα από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου να ανοίξει τα τηλέφωνα και του Βαγγέλη Μπραουδάκη- μεταξύ άλλων- και να εξετάσει πού βρισκόταν στις 20.01.2020 περί τις 11 μμ μέσω των κεραιών τηλεφώνων αφού πλέον εντάσσεται και αυτός σε όσους θα μηνυθούν για σύσταση και συμμετοχή σε συμμορία (ο πρώην εργοδότης του ξέρει, ας τον ρωτήσει) όπως και παράβαση καθήκοντος.

Πρέπει να έχουν τελικά εκατοντάδες χιλιάδες λόγους ώστε να παραμένουν στη θέση τους όλοι αυτοί οι συμμορίτες. Οι εκατοντάδες χιλιάδες σταγόνες πάντως, δεν είναι βροχής.

ΥΓ: Κύριε αξιότιμε ηθικέ Υπουργέ Αθλητισμού έχετε ενημερώσει τον Πρωθυπουργό της χώρας ότι ο γιος του Τζουλάκη είναι κουμπάρος με τον αδερφό σας;».

Μία ημέρα πριν ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, απάντησε μέσω επιστολής στην εφημερίδα Καθημερινή για δημοσίευμα της.

Στην Καθημερινή της Κυριακής υπήρχε άρθρο με τίτλο «Η μπάλα στους τεχνοκράτες», με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο ποδόσφαιρο. Στο συγκεκριμένο κομμάτι, λοιπόν, υπήρχε ξεχωριστή αναφορά στον Λευτέρη Αυγενάκη, για τον οποίο έγραφε ότι είναι σε δύσκολη θέση και ότι υπάρχει δυσαρέσκεια στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς του, εστιάζοντας στη σύνθεση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Σε αυτό το δημοσίευμα, επομένως, θέλησε να απαντήσει ο υφυπουργός Αθλητισμού και το έκανε με την παρακάτω επιστολή προς την εφημερίδα.

«Κύριε διευθυντά,

Στην Καθημερινή της Κυριακής (2/2) δημοσιεύθηκε άρθρο με τίτλο «Η μπάλα στους τεχνοκράτες», στο οποίο υπήρχε σειρά από ανακριβείς πληροφορίες αναφορικά με το πρόσωπό μου, καθώς και την αντικατάσταση των παραιτηθέντων μελών της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Ειδικότερα, σας ενημερώνω ότι:

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού διέπεται από τις διατάξεις του ν.2725/1999 και όχι από τον ν. 4603/2019, καθώς δεν είχε εκδοθεί το προβλεπόμενο ΠΔ που μετατρέπει την ΕΕΑ σε ΝΠΙΔ και άρα δεν υπάρχει η υποχρέωση έγκρισης των μελών της ΕΕΑ από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων.

Η ΕΕΑ ήταν ακέφαλη, καθώς ο Πρόεδρός της, Στ. Στεφανόπουλος είχε παραιτηθεί από τις 22/05/2019 και ο κ. Βασιλειάδης δεν όριζε αντικαταστάτη του, με συνέπεια η Επιτροπή να μην λειτουργεί.

Με Υ.Α. (ΦΕΚ ΥΟΔΔ 522/5-8-19) στις 05/08/2019 ορίστηκε Πρόεδρος ο πρώην δικαστικός, κ. Ν. Τζουλάκης. Στη συγκεκριμένη θέση προβλέπεται η αμισθί τοποθέτηση πρώην δικαστικού.

Επιπλέον, το τακτικό μέλος, Γ. Τριανταφυλλάκης και το αναπληρωματικό μέλος Δ. Αυγητίδης, υπέβαλαν εγγράφως τις παραιτήσεις τους στις 15/11/2019, λόγω «εξαιρετικού φόρτου εργασίας». Αντικαταστάθηκαν, αντιστοίχως, (αμισθί) από το τακτικό μέλος, Καθ. Παν/μίου Πειραιά, Ν. Φαραντούρη και το αναπληρωματικό μέλος, Καθ. Πανεπιστημίου Πειραιά, Αρ. Σινανιώτη με την Υ.Α. (ΦΕΚ. ΥΟΔΔ 1071/17-12-2019), οι οποίοι δεν ήταν οι μόνοι στους οποίους απευθυνθήκαμε. Η αντικατάστασή τους έγινε σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 77 παρ. 4 του ν. 2725/1999, που ορίζει ότι πρέπει να έχουν την ιδιότητα του καθηγητή ΑΕΙ, στο γνωστικό αντικείμενο του Εμπορικού Δικαίου και η θέση αυτή είναι αμισθί. Τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου παραμένουν ακόμη και σήμερα όπως είχαν οριστεί από του κ.κ. Βασιλειάδη και Κοντονή.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της θητείας μου έχω προχωρήσει σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις στον τομέα του ποδοσφαίρου κι, εν γένει, του αθλητισμού, οι οποίες εν πολλοίς έθιξαν πολλά συμφέροντα:

Τέθηκαν οι βάσεις για την αντιμετώπιση των προ-συνεννοημένων αγώνων, κυρώνοντας τη Σύμβαση Μακόλιν, η οποία ήταν για 4,5 χρόνια σε αδράνεια, και τίθεται άμεσα σε εφαρμογή η εθνική πλατφόρμα για την καταχώριση, διερεύνηση κα διαλεύκανσή τους,

Εισήχθη το σύστημα “ΧΙΛΩΝ” για τη χρηματοδότηση των Ομοσπονδιών, όπου με μετρήσιμα στοιχεία, με όρους διαφάνειας και δικαιοσύνης θα διανέμεται στο εξής η κρατική επιχορήγηση από τη ΓΓΑ,

Θέσαμε όριο στις θητείες στα προεδρεία των αθλητικών ομοσπονδιών της χώρας μας δημιουργώντας ένα πλαίσιο διοικητικής ανανέωσης κατά των χρόνιων κατεστημένων και παθογενειών,

Διενεργήθηκαν έλεγχοι από Ορκωτούς Λογιστές σε αθλητικές ομοσπονδίες και συνεχίζονται,

Θέσαμε σε προτεραιότητα τη νόμιμη λειτουργία των λεσχών φιλάθλων καθώς ελάχιστες (9 στον αριθμό) λειτουργούν με όσα ορίζει ο νόμος. Ενημερώσαμε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το οποίο έχει ήδη προχωρήσει σε ελέγχους και σφραγίσματα. Παράλληλα, καλέσαμε τις ΠΑΕ να προχωρήσουμε σε ένα νέο, ευρωπαϊκό, θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία των λεσχών φιλάθλων στη χώρα μας,

Ανακοινώθηκε δημόσια (παρουσία ανώτατων στελεχών των FIFA/UEFA) η πρόθεση αλλαγής του πλαισίου εκλογών στην ΕΠΟ, όπου αντί για έλεγχο των λίγων εκλεκτόρων με «βαλίτσες και φουσκωτούς», όπως χαρακτηριστικά έχει επικρατήσει, να γίνονται εκλογές για τη νέα διοίκηση της ΕΠΟ, από τη βάση της ποδοσφαιρικής κοινότητας.

Κατόπιν όλων αυτών, και μετά την επικοινωνία μου με συντάκτη σας, περίμενα ότι θα υπάρξει σχετική διόρθωση. Επειδή θεωρώ ότι το δημοσίευμα δεν αποδίδει πλήρως την πραγματικότητα, ζητώ δια της παρούσης, να δημοσιευθεί η εν λόγω επιστολή για την αποκατάσταση της αλήθειας.

Όχι μόνο ως Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αλλά και ως επί χρόνια αναγνώστης της Καθημερινής, επιζητώ την εποικοδομητική κριτική, αλλά όταν αυτή προέρχεται μετά από επιβεβαιωμένες πληροφορίες και πλήρως τεκμηριωμένα στοιχεία.

Λευτέρης Αυγενάκης

Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού».