Ποδαρικό στο 2020 με υψηλή πτήση και πρωτιά Μπανιώτη στη Σλοβακία

Εξαιρετικό ήταν το ντεμπούτο του Κώστα Μπανιώτη στη χειμερινή σεζόν, στη διάρκεια του μίτινγκ στην πόλη Λούτσενετς της Σλοβακίας.

Ο “ασημένιος” πρωταθλητής Ευρώπης του 2019 στη Γλασκώβη άνοιξε τη σεζόν με άμα στα 2,27 μ., ύψος που ξεπέρασε με την δεύτερη προσπάθεια. Κατέλαβε έτσι την πρώτη θέση στον αγώνα.

Ο Κομοτηναίος άλτης του Γιώργου Τσούγκου ξεκίνησε τον αγώνα του με έγκυρη προσπάθεια στα 2,10 μ. και συνέχισε με τον ίδιο τρόπο στα 2,15 μ., 2,20 μ., ενώ πέρασε με τη δεύτερη τα 2,24 μέτρα.

Στη συνέχεια ο Μπανιώτης δοκίμασε στα 2,30 μ., ύψος που θα έχει την ευκαιρία να νικήσει στον επόμενο αγώνα του, την ερχόμενη Τρίτη 11/2 στη Μπάνσκα Μπίστριτσα, σε ένα από τα δυνατά μίτινγκ για το αγώνισμα του ύψους.

Ο Μπανιώτης έχει να ξεκινήσει τόσο ψηλά τους αγώνες του, από την προηγούμενη ολυμπιακή χρονιά, το 2016. Τότε είχε κάνει ντεμπούτο στη Μπάνσκα Μπίστριτσα με 2,30 μέτρα.

Ο πρωταθλητής μας έχει ως στόχο της χρονιάς τη συμμετοχή και διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου του Παρισιού, μετά την ακύρωση του Παγκοσμίου Κλειστού της Κίνας λόγω του κοροναϊού.