«Ζήτησε να φύγει από την Ξάνθη ο Στάρτζεον και για αυτό τρώει πάγκο» σύμφωνα με το Sportime

«Δεν έβγαινε ούτε για αστείο από την 11άδα που κατέβαζε σε κάθε ματς η Ξάνθη! Αποτελεί την πιο επιτυχημένη μεταγραφή της ακριτικής ομάδας».

Ετσι ξεκινά σχετικο δημοσίευμα της εφημερίδας Sportime στην στήλη των παρασκηνίων και συμπληρώνει, λύνοντας την απορία για τον παίκτη στον οποίο αναφέρεται: «Ο Φάμπιο Στάρτζεον αξίωσε να αποχωρήσει από την ακριτική ομάδα, αλλά δεν του έγινε το χατίρι. Εξ ου και ο πάγκος στα τελευταία ματς!».

Γεγονός είναι ότι ο Στάρτζεον για περίπου 15 μέρες έβλεπε πάγκο και δεν αγωνίστηκε καθόλου σε δυο συνεχόμενα ματς, ωστόσο στο παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου στο Καραϊσκάκη μπήκε ως αλλαγή στο 67′ στην θέση του Εντουάρντο και δυο λεπτά αργότερα κέρδισε το πέναλτι, από το οποίο προήλθε το γκολ της τιμής για την Ξάνθη απέναντι στον Ολυμπιακό.

Με τη συμμετοχή του σε αυτό το παιχνίδι, συμπλήρωσε 20 στο πρωτάθλημα σε 22 αγώνες, έχοντας πετύχει ένα γκολ. Η αλήθεια είναι ότι πράγματι στα ματς με Άρη στο Χαριλάου και ΟΦΗ στα Πηγάδια αν και μετείχε στην αποστολή, έμεινε στον πάγκο, ενώ για παράδειγμα στο ματς με Παναθηναϊκό ξεκίνησε βασικός και αντικαταστάθηκε από τον Τζουρίτσκοβιτς στο 58ο λεπτό και σε όλα τα προηγούμενα είχε δώσει το παρών.

Ωστόσο όταν είχε ερωτηθεί για την μη χρησιμοποίησή του ο Γιώργος Παράσχος μετά το εντός έδρας ματς με τον ΟΦΗ, είχε αποκαλύψει ότι ο Φάμπιο Στάρτζεον ήταν τραυματίας και είχε μπει στην αποστολή μόνο και μόνο για να συμπληρωθεί 18άδα, γνωρίζοντας ότι δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να αξιοποιηθεί (και διαψεύδοντας έτσι εμμέσως το δημοσίευμα του Sportime).