Το κατηγορητήριο του Ολυμπιακού για τον οπαδό του που μοίραζε «ρούβλια» στην αποστολή της Ξάνθης

Σε ευρώ θα πληρώσει ο Ολυμπιακός τα «ρούβλια» που πέταξε φίλαθλός του προς τους παίκτες της Ξάνθης πριν την έναρξη του μεταξύ των δύο ομάδων αγώνα που έγινε το περασμένο Σάββατο.

Ο Ολυμπιακός κλήθηκε να απολογηθεί στον αθλητικό δικαστή την Παρασκευή και το κατηγορητήριο, εκτός από τους πυρσούς, τα λέιζερ και τα συνθήματα αναφέρει και τα εξής:

«Είκοσι πέντε λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα, κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης των δύο ομάδων φίλαθλος του Ολυμπιακού φορώντας στο πρόσωπο χάρτινη μάσκα με τα χαρακτηριστικά του Ιβάν Σαββίδη, με σακίδιο και θήκη με πλαστικό πιστόλι (παιδικό παιχνίδι) στη ζώνη του παντελονιού του, εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο, μεταξύ των κερκίδων και του γηπέδου όπου προπονούνταν οι ποδοσφαιριστές της Ξάνθης και προέβη στη ρίψη ρωσικών χαρτονομισμάτων (υπό μορφή φέιγ-βολάν) προς το μέρος τους».

Σύμφωνα με τον πειθαρχικό κώδικα οι «ερυθρόλευκοι» κινδυνεύουν με πρόστιμο. Εξυπακούεται ότι το δεδικασμένο που θα δημιουργηθεί αποτελεί οδηγό για όλες τις ΠΑΕ που θέλουν ενδεχομένως να προβούν σε ανάλογες ενέργειες.