Στα άκρα! Στα δικαστήρια πάει η Λουπασάκη τον ΜΓΣ Εθνικός με καταγγελίες για «παράνομη διοίκηση» του Ερασιτέχνη

Στα δικαστήρια όπως δείχνουν τα πράγματα οδηγείται η κόντρα ανάμεσα στην διοίκηση του ΤΑΑ Εθνικός και την διοίκηση του Ερασιτέχνη Εθνικού, καθώς στα γραφεία του Εθνικού έφτασε αγωγή από την πρόεδρο του ΤΑΑ Χρύσα Λουπασάκη.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σαν αποκορύφωμα της εν εξελίξει διαμάχης που δείχνει να υπάρχει ανάμεσα στις δύο πλευρές και την αναμενόμενη αποχώρηση σύσσωμης της διοίκησης του ΤΑΑ Εθνικός, εντός των επομένων ωρών, γεγονός που επιβεβαίωσε το βράδυ της Τρίτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Δέλτα Τηλεόρασης ο μέχρι σήμερα γενικός γραμματέας και εκπρόσωπος Τύπου του ΤΑΑ Εθνικός Παύλος Μιχαηλίδης.

Μπορεί στο τέλος της συνέντευξης που παραχώρησε να απέφυγε να απαντήσει ρητά αν ισχύει η πρόθεση για χρήση ένδικων μέσων απέναντι στην διοίκηση του Ερασιτέχνη Εθνικού και να υποστήριξε ότι την υπόθεση χειρίζεται το νομικό τμήμα, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη κατατέθηκε αγωγή σε βάρος της διοίκησης του ΜΓΣ Εθνικός, την οποία άλλωστε ο Παύλος Μιχαηλίδης στην τηλεοπτική του συνέντευξη χαρακτήρισε ως «παράνομη διοίκηση», υποστηρίζοντας ότι σε αυτήν συμμετέχουν πρόσωπα που δεν έχουν το δικαίωμα όχι απλά του εκλέγεσθαι αλλά ούτε του εκλέγειν στον σύλλογο.

Εξηγώντας την επικείμενη κίνηση της διοίκησης του ΤΑΑ Εθνικός να αποχωρήσει σύσσωμη, υποστήριξε ότι δεν πρόκειται για παραίτηση αλλά για αποχώρηση επειδή «η παραίτηση υποβάλλεται σε κάτι που είναι νόμιμο». Και πρόσθεσε: «Εχουμε σοβαρές ενδείξεις από το νομικό τμήμα του ΤΑΑ ότι η διοίκηση του Ερασιτέχνη δεν είναι νόμιμη. Μέλη της διοίκησης του Ερασιτέχνη Εθνικού δεν είχαν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στην Γενική Συνέλευση που ανέδειξε τη συγκεκριμένη διοίκηση», είπε χαρακτηριστικά ο Παύλος Μιχαηλίδης.

Αναφορικά με τους λόγους κατά το υπό αποχώρηση ΤΑΑ δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια συνεργασίας με τον Ερασιτέχνη, απάντησε με μια σειρά από παραδείγματα: «Εμείς αναλάβαμε τέλη Ιουνίου, αλλά εγώ απέκτησα πρόσβαση στο μέιλ του ΤΑΑ στις 18 Αυγούστου, δηλαδή για ενάμισι μήνα δεν είχα πρόσβαση στην αλληλογραφία του συλλόγου. Επίσης, στις 30 Αυγούστου κοινοποιήθηκε επιστολή στην ΕΟΠΕ και την ΕΣΠΕΘΡ από τον Ερασιτέχνη και ζητούσε να συμμετάσχει στο τοπικό πρωτάθλημα! Αυτό ήταν σοβαρό το πρόβλημα γιατί στις 3 Σεπτεμβρίου κατεβήκαμε και προσπαθούσαμε να πάρουμε άδεια για την Volley League και να πούμε ότι η επιστολή μπορεί να είχε τα σηματα και τις σφραγίδες αλλά δεν εξέφραζε τις θέσεις του ΤΑΑ. Ηταν Τροχοπέδη σε ό,τι προσπαθούσαμε στην Αθήνα. Μας λέγαν “εμείς σας δίνουμε από τη μια παρατάσεις και εσεις δηλώνεστε στο τοπικό”. Δεν υπήρχε συμπόρευση Ερασιτέχνη και ΤΑΑ και αυτό το έβλεπαν όλοι και είχε και τις επιπτώσεις του και στην τοπική αγορά, στις συζητήσεις με τους εν δυνάμει χορηγούς».

Αναφορικά τέλος με τους λόγους που η αποχώρηση αυτή έρχεται τώρα, αρχές Φλεβάρη και όχι νωρίτερα, ο Παύλος Μιχαηλίδης επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που είχε μεταφέρει το ThrakiSportS από τις αρχές Δεκέμβρη: «Η συζήτηση ξεκίνησε πριν τα Χριστούγεννα. Όμως από 15 Δεκεμβρίου μέχρι τις 31 Ιανουαρίου υπήρχε σε εξέλιξη η μεταγραφική περίοδος. Δεν μπορούσαμε να αφήσουμε την τύχη των παιδιών του τμήματος βόλεϊ. Είχαμε δώσει τον λόγο της τιμής μας ότι αν προκύψει θέμα μεταγραφής, από εμάς άμεσα θα υπάρξει αποδέσμευση ανεξαρτήτως των επιπτώσεων που θα είχε αυτό για τον σύλλογο. Δεν θέλαμε να σταθεί κανείς εμπόδιο στη πιθανή μεταγραφή οποιουδήποτε παιδιού και δεν υπήρχε εμπιστοσύνη ότι κάτι τέτοιο θα το έκανε».

Ο Παύλος Μιχαηλίδης αποκάλυψε ακόμα ότι παρά τις συνεχείς οχλήσεις προς την διοίκηση του Ερασιτέχνη για οικονομική βοήθεια, εγκρίθηκε παραμονές Χριστουγέννων ένα ποσό 400 ευρώ αλλά και αυτό ακόμα δεν εκταμιεύθηκε, παρά την περί του αντιθέτου δέσμευση των ανθρώπων του Ερασιτέχνη ενώπιον του προέδρου της ΕΣΑΠ Παντελή Ταρνατόρου. Υποστήριξε ακόμα ότι από τα εννιά μέλη του ΔΣ του Ερασιτέχνη Εθνικού, την οποία νωρίτερα είχε χαρακτηρίσει παράνομη, «κανένα δεν έχει αγοράσει έστω ένα διαρκείας», κάτι που μετέφερε μια αρνητική εικόνα και στα παιδιά που παίζουν στην ομάδα. Κάπως έτσι, αποφασίστηκε η αποχώρηση των μελών του ΤΑΑ Εθνικός, γεγονός που σημαίνει ότι η διοίκηση θα περάσει άμεσα στα χέρια του Ερασιτέχνη, ο οποίος θα κληθεί να διαχειριστεί σε πρώτη φάση το επικείμενο ταξίδι στην Αθήνα για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό…