Ενδιαφέρον Καναδού με Ιρανική καταγωγή για την εξαγορά της ΠΑΕ Καβάλα και ποικίλες αντιδράσεις

Τα τελευταία 24ωρα κυκλοφορούν φήμες για υποψήφιο επενδυτή στην ποδοσφαιρική ομάδα του ΑΟΚ και το ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής έκδοσης του Fresh Magazine επιβεβαιώνει αυτές τις φήμες, δηλαδή ότι υπάρχει ενδιαφέρον για το «καραβάκι».

Ο λόγος για τον Καναδό με Ιρανική καταγωγή Alex Haditaghi, ο οποίος έχει ποικίλες ασχολίες στον Καναδά. Η βασική του φέρεται να είναι των τραπεζικών συναλλαγών. Ο Haditaghi βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο «Ανθή Καραγιάννη» ώστε να παρακολουθήσει τον αγώνα του ΑΟΚ με τα Τρίκαλα. Ο επιχειρηματίας, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ασχοληθεί και με επενδύσεις στον τουριστικό τομέα και στην Χαλκιδική.

Ο Alex Haditaghi ενδιαφέρεται να επενδύσει στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας με την αγορά γης για τη δημιουργία ξενοδοχειακών μονάδων, ενώ ενθουσιάστηκε με την ιδέα εμπλοκής του με τους «Αργοναύτες» οδηγώντας την ομάδα στα σαλόνια της μεγάλης κατηγορίας.

Πληροφορίες κάνουν λόγο ότι υπάρχει επίσημη πρόταση στους ανθρώπους της ΠΑΕ Καβάλας και ότι τις επόμενες ώρες θα υπάρξει απάντηση από πλευράς διοικούσας επιτροπής.

Η επιστολή του Alexander Haditaghi προς τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ ΑΟΚ αναφέρει σχετικά:

«Αξιότιμε Πρόεδρε,

Μετά την πολύωρη και γόνιμη συνάντηση που είχαμε με εσάς και τους λοιπούς μετόχους της εταιρίας κ.κ. Κατσαμακίδη Αντώνιο και Αντωνίου Αντώνιο, κατά την οποία σας εξέθεσα τον ενδιαφέρον μου για την απόκτηση της πλειοψηφίας των μετοχών της ΠΑΕ, ενδεχομένως και με αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, έχοντας αποκλειστικό γνώμονα την πρόοδο της ιστορικής ποδοσφαιρικής ομάδας του ΑΟ Καβάλα σας ζητώ να με ενημερώσετε, ως κάτοχοι των μετοχών, για την τελική σας απόφαση σχετικά με τον προτεινόμενο από εσάς τρόπο συνεργασίας μας προκειμένου να μου δοθεί η δυνατότητα να σταθώ αρωγός και βασικός παράγων (ως φυσικό ή νομικό πρόσωπο σύμφωνα με τις περί αδειοδότησης απαιτήσεις της ΕΕΑ) στη προσπάθεια προόδου τόσο της ομάδας όσο και των αθλητικών πραγμάτων της Καβάλας».

Μέσω Καβαλιώτη συνεργάτη του έδειξε ενδιαφέρον για τον ΑΟΚ. Οπως μάλιστα αποκαλύπτει το Fresh, ο δικηγόρος Μάκης Κεβρεκάκης τον εκπροσωπεί στην πόλη, την οποία έχει επισκεφθεί και στο πρόσφατο παρελθόν.

Την απάντηση στον επιχειρηματία από τον Καναδα, Alexander Haditaghi έδωσε η διοικούσα επιτροπή του ΑΟΚ, λίγες ώρες μετά την μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής που απέστειλε και με την οποία δήλωσε και επίσημα το ενδιαφέρον του για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της ομάδας.

Οι άνθρωποι του ΑΟΚ δηλώνουν μεν ανοιχτοί σε προτάσεις αλλά και σε οποιονδήποτε άλλο σοβαρό επενδυτή μετά την ολοκλήρωση όμως της ποδοσφαιρικής σεζόν. Αναλυτικα, η απαντητική επιστολή της ΠΑΕ ΑΟΚ προς τον Alexander Haditaghi έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Alexander Haditaghi. Μετά τη συνάντηση μας και σε απάντηση της επιστολής σας στην οποία μας εκφράστηκε το επενδυτικό ενδιαφέρον σας για την ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965, για το οποίο θερμά σας ευχαριστούμε, θα θέλαμε να σας δηλώσουμε τα εξής:

Θεωρούμε πολύ σημαντικό το ενδιαφέρον σας το οποίο εκτιμούμε όμως ότι έρχεται να κατατεθεί σε λάθος χρονική περίοδο, σε ένα χρονικό διάστημα δηλαδή μόλις δύο (2) μηνών πριν από την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Football League και σε μία πολύ κρίσιμη καμπή του. Την ώρα που η ομάδα μας πρωταγωνιστεί με στόχο την άνοδο, χωρίς να υπάρχει από την πλευρά σας, μία ημέρα μετά το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, η δυνατότητα να εκφράσετε έμπρακτα το ενδιαφέρον σας για την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού της.

Σας ενημερώνουμε βέβαια ότι στην παρούσα χρονική στιγμή οι μετοχές της ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965, δεν μεταβιβάζονται.

Την ίδια ώρα οφείλουμε να διαψεύσουμε κάθε σενάριο η δημοσίευμα περί επιταγής που δόθηκε από σας, στην ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965, με την μορφή της οικονομικής ενίσχυσης.

Σας δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι είμαστε εδώ και ανοιχτοί σε σας αλλά και σε οποιονδήποτε άλλο σοβαρό επενδυτή, μετά την ολοκλήρωση της ποδοσφαιρικής περιόδου να θέσουμε επί της τάπητος, πάνω σε βάσεις με πλάνο και όραμα με άλλα δεδομένα για το μέλλον της ομάδας.

Δεδομένων των απαιτήσεων περί αδειοδότησης από την ΕΕΑ, σας προτείνουμε ως αρχή της συνεργασίας μας, να ξεκινήσετε τη διαδικασία έγκρισης για το φυσικό ή νομικό πρόσωπο που επιθυμείτε να ενταχθεί στο μετοχολόγιο της ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965.

Εκ νέου θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για το ενδιαφέρον σας με την πίστη ότι οι συζητήσεις μας θα συνεχιστούν μετά το τέλος του πρωταθλήματος και επιθυμούμε να σας έχουμε δίπλα μας και συμπαραστάτη μας μέχρι τη λήξη του».

Ο Σύνδεσμος Φίλων του ΑΟΚ «Γαλάζιοι Αργοναύτες» με μία ανακοίνωσή του, δηλώνει ότι συμφωνεί με την άποψη του Ερασιτέχνη ΑΟΚ ότι οι δυνατότητες των παραγόντων που διοικούν την ΠΑΕ έχουν φτάσει στο ζενίθ τους.

Μάλιστα ο ΣΦΑΟΚ καλεί την διοικούσα να αφήσει την «δικαιολογία της συγκεκριμένης στιγμής» και να σκεφτούν ξανά την πρόταση, κρατώντας «ζεστό» τον επενδυτή για το μέλλον της ομάδας. Η ανακοίνωση του ΣΦΑΟΚ:

«Σύμφωνα με όλα όσα μαθαίνουμε ο Καναδός επιχειρηματίας θέλησε να αγοράσει η να εμπλακεί με την αγαπημένη μας ομάδα. Όλοι μας αφού μάθαμε όσα περισσότερα μπορέσαμε για τον συγκεκριμένο κύριο θεωρήσαμε πως είναι ένας σοβαρός άνθρωπος και θα βοηθήσει την ομάδα να πετύχει τους στόχους της.

Δεν θα εμπλακούμε σε καφενειακές συζητήσεις του τύπου έδωσε τόσες χιλιάδες ευρώ για να ενισχύσει την ομάδα τώρα γιατί ίσως να είναι μόνο λόγια και δεν υπάρχουν αποδείξεις…

Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα είναι σε ένα καλό επίπεδο τόσο οργανωτικά όσο και αγωνιστικά και ευχαριστούμε την διοίκηση για τα όσα έχει κάνει μέχρι τώρα, όμως θεωρούμε ότι έχετε φτάσει στο ζενίθ των δυνατοτήτων σας και σας προτρέπουμε να ξανασκεφτείτε την πρόταση άμεσα και γρήγορα πριν είναι αργά, κρατήστε κοντά στην ομάδα τον συγκεκριμένο επιχειρηματία.

Η δικαιολογία της συγκεκριμένης χρονικής στιγμής μοιάζει πολύ φτηνή όταν όλο το προηγούμενο διάστημα διατυμπανίζατε σε όλο τον κόσμο ότι αν έρθει κάποιος σοβαρός θα δώσετε την ομάδα με χαρά.
Η Συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου βλέπει με καλό μάτι τον Καναδό επιχειρηματία ..
Τέλος συμφωνούμε απολύτως με την άποψη του ερασιτέχνη ΑΟΚ

ΥΓ: Αν δεν δώσετε την ομάδα και η ομάδα αποτύχει να ανέβει κατηγορία θα είναι αποτυχία. Η απάντηση μας στο τραγούδι απόφαση καρδιάς που θέλετε να περάσετε είναι το κάνε μια έξοδο μεγάλη, να σε χειροκροτήσουν όλοι τα πλήθη μάγεψε και πάλι».

Μετά την ανακοίνωση του Συνδέσμου Φιλάθλων του ΑΟΚ, σειρά είχε η Λέσχη Φιλάθλων Καβάλας να τοποθετηθεί με ανακοίνωση της στον απόηχο της διαπραγμάτευσης της διοικούσας επιτροπής με τον καναδοϊρανό επιχειρηματία και την αρνητική στάση των παραγόντων του ΑΟΚ στην πρόταση του επενδυτή.

Η Λέσχη Φιλάθλων σε μία πιο «ψύχραιμη» ανακοίνωση σε σχέση με τον ΣΦΑΟΚ καλεί τον Άλεξ Χαντιτάτζι να μην αποσύρει το ενδιαφέρον του και να καταθέσει πρόταση για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ και ταυτόχρονα ζητάει από την διοίκηση της ομάδας να δεχτεί την πρόταση συνεργασίας έτσι ώστε να ξεκινήσει και η διαδικασία αδειοδότησης στην ΕΕΑ.

Η ανακοίνωση της Λέσχης Φιλάθλων Καβάλας αναφέρει τα εξής:

«Το διοικητικό συμβούλιο και τα μέλη της Λέσχης Φιλάθλων Καβάλας, καλούμε τον κ. Haditaghi να μην αποσύρει το επιχειρηματικό του ενδιαφέρον και να καταθέσει πρόταση αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Από την ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα ζητούμε να προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες σε συνεργασία με τον επενδυτή, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία έγκρισης από την ΕΕΑ. Εφόσον γίνουν όλα με μεθοδικό τρόπο και στα πλαίσια της καλής διάθεσης και εμπιστοσύνης, δεν θα διαρραγεί σε καμία περίπτωση η εύρυθμη λειτουργία της ομάδας. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι η ιστορική ομάδα μας δεν ανήκει σε κανένα παρά μόνον στους φιλάθλους της».