«Βόμβα» από το Open: «Για την UEFA ο νόμος που καταργεί τον υποβιβασμό ΠΑΟΚ-Ξάνθης δεν ισχύει»

Μία «βόμβα» πέταξε αργά τη νύχτα της Κυριακής ο Βασίλης Βέργης στην αθλητική τηλεοπτική εκπομπή Open Football στο τηλεοπτικό κανάλι συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη.

Όπως είπε ο Βέργης, «δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι από την UEFA θα γίνει δεκτός αυτή η τροπολογία που χαρακτηρίσαμε ως νόμο-έκτρωμα, για την UEFA ισχύει ό,τι προβλέπει το Καταστατικό της ΕΠΟ», είπε ο Βασίλης Βέργης.

Ο Βέργης θεωρείται από τους εγκυρότερους δημοσιογράφους του αθλητικού ρεπορτάζ. Πέρα από το Open του Σαββίδη, εργάζεται αυτήν την περίοδο και στο Sdna, επιπλέον έχει εργασιακή σχέση με τον Σπορ FM (συμφερόντων Αλαφούζου) και τυγχάνει και διευθυντής στην εφημερίδα Live Sport.

Υπενθυμίζεται ότι αν δεν ισχύσει η τροπολογία της κυβέρνησης που πλέον έχει γίνει νόμος του κράτους, τότε σε περίπτωση που ο αθλητικός δικαστής της Super League και σε δεύτερο βαθμό η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ κάνουν αποδεκτή την εισήγηση της ΕΕΑ, τότε ο υποβιβασμός είναι μονόδρομος τόσο για τον ΠΑΟΚ όσο και για την Ξάνθη.

Υπενθυμίζεται ακόμα ότι ακόμα και αν αθωωθούν ΠΑΟΚ και Ξάνθη για την περίπτωση της πολυιδιοκτησίας, η Ξάνθη αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της ποινής του υποβιβασμού και για την περίπτωση του μετοχολογίου, όπου μάλιστα η παράβαση διαπιστώθηκε ομόφωνα με ψήφους 5-0 στην ΕΕΑ και με ψήφους 3-2 η παράβαση χαρακτηρίστηκε επισης «βαρεία».

Μάλιστα, ο Βασίλης Βέργης πριν αποκαλύψει τις πληροφορίες που μετέδωσε μέσα από την τηλεοπτική συχνότητα του Open, έσπευσε από μόνος του να τις χαρακτηρίσει ως «βόμβα» ή για την ακρίβεια να πει ότι είναι από τις ειδήσεις που θα χαρακτήριζε με αυτόν τον τρόπο ο διπλανός του στο πάνελ Βασίλης Παπαθεοδώρου, διευθυντής του Sdna.