Super League: Η μάχη για την είσοδο στα πλέι οφ! Το πρόγραμμα της Ξάνθης και των άλλων 6 διεκδικητών της 6ης θέσης

Τέσσερις αγωνιστικές απέμειναν για το φινάλε της κανονικής διάρκειας της Super League 1 με την αγωνία να παραμένει στο… κόκκινο όχι μόνο στη μάχη του τίτλου, που είναι πλέον κούρσα για δύο, αλλά και σε εκείνη της ευρωπαϊκής εξόδου με την Ξάνθη να παίζει δυνατά.

Ιδίως δε για την είσοδο στην προνομιούχο εξάδα, αναμένεται να γίνει ο… κακός χαμός, καθώς επτά ομάδες βρίσκονται σε απόσταση μόλις πέντε βαθμών. Και αν θεωρήσουμε η Ξάνθη είχε μια φυσιολογική ήττα στο Καραϊσκάκη, τα άλλα αποτελέσματα μάλλον την ευνόησαν ώστε να παραμένει στο παιχνίδι και μαλιστα δυνατά.

Μπορεί ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ να έχουν ξεφύγει, η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός επίσης και ο Αρης να δείχνει μετά τη νίκη του την Κυριακή επί του Πανιωνίου ότι καπάρωσε και αυτός την 5η θέση έχοντας ήδη 32 βαθμούς, όμως στην διεκδίκηση της 6ης θέσης γίνεται πλέον ένας μικρός χαμός.

Το ενδιαφέρον είναι ότι η 6η θέση είναι πολύ πιθανό να δώσει έξοδο στην Ευρώπη, εφόσον κατακτήσει το Κύπελλο μια από τις ομάδες των πλέι οφ. Και αυτό επειδή ο Παναθηναϊκός έχει τιμωρία και δεν θα βγει στην Ευρώπη, κατά συνέπεια τα πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια θα διανεμηθούν μέχρι και την 6η θέση του πρωταθλήματος.

Θυμίζουμε ότι οι δύο πρώτες ομάδες εξασφαλίζουν έξοδο στο Champions League, ο κυπελλούχος (αν δεν ειναι ανάμεσα σε αυτους τους δύο) εξασφαλίζει το καλύτερο ευρωπαϊκό εισιτήριο στο Europa League και επιπλέον θα δοθούν άλλα δύο εισιτήρια, συνολικά πέντε.

Με δεδομένα αυτά, στο κάδρο για τη μάχη της 6ης θέσης βρίσκονται κατά σειρά οι ΟΦΗ (28 β.), Ξάνθη (27 β.), Ατρόμητος (26 β.), Λάρισα (25 β.), Αστέρας Τρίπολης (25 β.), Βόλος (25 β.) και ΠΑΣ Λαμία (24 β.) που βρίσκονται κατά σειρά από την 6η ως και τη 12η θέση. 

Έχει ενδιαφέρον όμως να δούμε και το πρόγραμμα των επτά ομάδων μέχρι το φινάλε της κανονικής διάρκειας, από το οποίο μπορείτε να αντιληφθείτε ότι παίζει δυνατά η Ξάνθη για την είσοδο στα πλέι οφ βάσει του προγράμματός της: 

6. ΟΦΗ (28 βαθμοί)
ΠΑΟΚ (εκτός)
Ατρόμητος (εντός)
ΑΕΚ (εκτός)
Λαμία (εντός)

7. ΑΟ ΞΑΝΘΗ (27 βαθμοί)
Πανιώνιος (εκτός)
Λαμία (εντός)
Ατρόμητος (εκτός)
ΠΑΟΚ (εντός)

8. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (26 βαθμοί)
Ολυμπιακός (εντός)
ΟΦΗ (εκτός)
Ξάνθη (εντός)
Άρης (εκτός)

9. ΛΑΡΙΣΑ  (25 βαθμοί)
Λαμία (εκτός)
ΠΑΟΚ (εντός)
Βόλος (εκτός)
Αστέρας Τρίπολης (εντός)

10. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ  (25 βαθμοί)
Αρης (εντός)
Βόλος (εκτός)
Παναθηναϊκός (εντός)
Λάρισα (εκτός)

11. ΒΟΛΟΣ  (25 βαθμοί)
Παναιτωλικός (εκτός)
Αστέρας Τρίπολης (εντός)
Λάρισα (εντός)
Παναθηναϊκός (εκτός)

12. ΛΑΜΙΑ (24 βαθμοί)
Λάρισα (εντός)
Ξάνθη (εκτός)
Άρης (εντός)
ΟΦΗ (εκτός)