Football League: Σούπερ μεταγραφή για ΑΟΚ με την απόκτηση και του διεθνούς Πέτρου Ορφανίδη

Την απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή που είναι σίγουρο ότι θα τον ανεβάσει επίπεδο και θα τον βοηθήσει στο χώρο της μεσαίας γραμμής, εκεί δηλαδή που «πονάει» περισσότερο, προχώρησε η ομάδα της Καβάλας. Απέκτησε τον Πέτρο Ορφανίδη που έμεινε ελεύθερος από τον Λεβαδειακό στον οποίο μεταγράφηκε από τον Ηρακλή, όπου μετακινήθηκε ως δανεικός από την Ξάνθη.

Ο Πέτρος Ορφανίδη είναι αδελφός του Λάζαρου Ορφανίδου που αγωνίζεται από το καλοκαίρι στον ΑΟΚ. Είναι διεθνής με τις Εθνικές U 21 και U 19. Γεννήθηκε στη Θαλασσιά Ξάνθης και αποτελεί προϊόν των ακαδημιών της ομάδας, στις οποίες εντάχθηκε το 2011, μαζί με τον αδερφό του. Το 2015 σε ηλικία 19 ετών φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα της Ξάνθης σε επίσημο παιχνίδι της Super League (Πανθρακικός – Ξάνθη 2-0).

Την επόμενη χρονιά είχε 15 συμμετοχές και άφησε πολύ καλές εντυπώσεις σε τέτοιο βαθμό που οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ενδιαφέρθηκε γι’ αυτόν και η Μπενφίκα, αλλά και μεγάλες ομάδες της Ελλάδος. Πέρσι πήγε ως δανεικός στον Ηρακλή και στη συνέχεια στο Λεβαδειακό.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΟΚ αναφέρει σχετικά: «Η ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965 δεδομένης της εξαιρετικής πορείας που πραγματοποιεί στο υπό εξέλιξη πρωτάθλημα της Football League προχωράει στην απόκτηση του ποδοσφαιριστή Πέτρου Ορφανίδη, με παραστάσεις από την Super League και διεθνείς συμμετοχές με την Εθνική Ελπίδων, με στόχο την ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση και τον «εμπλουτισμό» του έμψυχου δυναμικού της ομάδας. Συνεχίζουμε την προσπάθεια να βγάλουμε εις πέρας ένα έργο δύσκολο άλλα όχι ακατόρθωτο. Καλώς όρισες στην οικογένεια του ΑΟΚ Πέτρο».