ΕΠΣ Θράκης: «Γίγαντας» ο Νάνος, πέρασε ξανά από το Σιδηροχώρι ο Πανθρακικός και πάτησε κορυφή!

Την πρώτη του νίκη σε ντέρμπι για το πρωτάθλημα πήρε Πανθρακικός επικρατώντας της πρωτοπόρου Δόξας Ν. Σιδηροχωρίου με 0-1 την έριξε από την κορυφή και πέρασε για πρώτη φορά φέτος στην πρώτος μαζί με την Δόξα Γρατινής που και αυτή επικράτησε στο άλλο ντερμπι της Ελπίδας Σαπών.

Παρουσία αρκετού κόσμου περίπου 200 ατόμων ξεκίνησε ο αγώνας στο γήπεδο Ιωάννης Στραντζαλης με τον Πανθρακικό να είναι καλύτερος στο πρωτο μέρος όπου και σκόραρε με τους γηπεδούχους να προσπαθούν για την ισοφάριση αλλά τελικά να γνωρίζουν σε λίγες μέρες δεύτερη φορά την ήττα στην έδρα τους από την ομάδα του χωριανού τους Νίκου Μπαχαρίδη.

Πρώτη ευκαιρία ήταν για τον Πανθρακικό στο 5′ με το σουτ του Τσιανάκα από το κόρνερ του Βιόπουλου να καταλήγει στην αγκαλιά του Τσομπανόπουλου, με τους γηπεδούχους να απαντάν σε ευκαιρίες με τον πρώην παίκτη του Πανθρακικού Μουρατίδη στο 22΄ αλλα το σουτ του από καλή θέση κατέληξε άουτ. Το ματς ήταν μέτριο μέχρι το 40′ όταν οι πρώην του Κοσμίου συνδυαστηκαν, ο Ρουμπιές σέντραρε στον Νάνο που με ωραίο πλασέ έκανε το 0-1.

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Σιδηροχωρίου είχε φλύαρη υπεροχή χωρίς να απειλήσει ιδιαίτερα με τον Πανθρακικό στο 70′ να έχει ένα σουτ του Ρουμπιέ που πέρασε άουτ από το ύψος της μικρής περιοχής, ενώ στο 74′ ένα φάουλ του Βιοπουλου βρήκε σε καλή θέση τον Ζήκο που ωστόσο ήταν σε θέση οφσάιντ. Στο τελευταίο τέταρτο η Δόξα πίεσε και στο 75′ από καλή θέση ο Σιχλιμιρης σουταρε άουτ, όπως άουτ πέρασε στο 78΄το μακρινό σουτ του πρωην Πανθρακα Τρουπκου λίγο άουτ. Μεγάλη φάση για τους γηπεδούχους στο 88′ όταν το σουτ του Βάσκου σε κενή εστία έδιωξε πάνω στην γραμμή σαν απο μηχανής θεός ο Ζήκος, με τον Κονόμι στις καθυστερήσεις να έχει ένα σουτ άουτ με το τελικό 0-1 να φερνει τους πρασινους στην κορυφή πριν το επόμενο ντερμπι με την Ελπίδα Σαπών.

Παράπονα από τον Δρακίδη είχαν οι δυο ομάδες, με την Δόξα να ζητά δυο πέναλτι το πρώτο σε ανατροπή του Βασκου στην γραμμή της μεγάλης περιοχής στο α’ μερος και ένα σπρωξιμο στο φινάλε του αγώνα, με τον Πανθρακικό να ζητά ένα πέναλτι σε χέρι στο 37′. Βοηθοί ήταν οι Γιάσαρης και Γαρδικιώτης. 

ΔΟΞΑ Ν. ΣΙΔΗΡΟΧΩΡΙΟΥ (Κουτσογιάννης): Τσομπανόπουλος, Τρούπκος, Αμοιρόπουλος, Λεφής, Κυπιρτόγλου, Κωσταρέλης, Κεφαλούκος (59΄ Παπακωνσταντίνου), Μουρατίδης (65΄ Κούτρας), Βάσκος, Δραγανίδης, Σιχλιμοίρης

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Μπαχαρίδης): Κεχαγιάς, Παύλου, Νάνος, Ζήκος, Ζαγγούλος, Τσιανάκας (57΄ Κονόμι), Παπαδόπουλος (35΄ Κυριαλάνης), Τοπάλι (84΄ Γιάζος), Ρουμπιές, Βιόπουλος (90′ Καρασιούνας), Ρομπέρ