Γ’ Εθνική: Ήττα – μαχαιριά της «λαβωμένης» Ένωσης Αλεξανδρούπολης από τον Νέστο Χρυσούπολης

Κατώτερη των προσδοκιών εμφανίστηκε η Ένωση Αλεξανδρούπολης στην αναμέτρηση με τον Νέστο Χρυσούπολης. Ήττήθηκε με 2-0 σε ένα αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε από το πρώτο ημίχρονο και είδε τον Ορφέα Ξάνθης με αγώνα λιγότερο να την πλησιάζει στους τρεις βαθμούς, στη μάχη για τη σωτηρία.

Οι απουσίες, είτε λόγω τραυματισμών είτε λόγω τιμωρίας, επηρέασαν και τις δύο ομάδες αλλά όπως αποδείχθηκε, πιο πολύ τους Εβρίτες που είχαν πάντως στην σύνθεσή τους τα νέα αποκτήματ Γκαϊδατζή και Μπαρμπαγιάννη, αλλά όχι και τους Κομεσίδη και Αμπραχαμιάν.

Η ομάδα του Κυριάκου Κετσιεμενίδη καθάρισε το ματς με δυο γκολ στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου. Το σκορ άνοιξε λίγο μετά το ημίωρο με τον Μπάμπουρα να κάνει την προβολή μέσα στην περιοχή από φάουλ του Παπαδόπουλου, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο τέλος του πρώτου μέρους μετά από ολιγωρία στην άμυνα της Ένωσης, σουτ του Παπαδόπουλου που απέκρουσε ο Συνοδινός και «ριμπάουντ» του Αβαμάκη που με κεφαλιά δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον εξουδετερωμένο γκολκίπερ της Ένωσης.

Η ομάδα του Νίκου Ουσταμπασίδη θα μπορούσε πάντως να είχε προηγηθεί αν ήταν πιο εύστοχος στο φάουλ που εκτέλεσε ο Μαυρομάτης στο δεκάλεπτο, ενώ θα μπορούσε να μειώσει στις καθυστρήσεις του ημιχρόνου αν το σουτ του Δορουγιδένη δεν απέκρουσε με υπερένταση σε κόρνερ ο Δεμένικος.

Στο δεύτερο ημίχρονο είχαν επίσης ευκαιρίες να πετύχουν γκολ και οι δυο ομάδες. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τετατετ του Μπλιου στο 50′, σιυτ του Γρηγοριάδη στο 65′ και δοκάρι με τον Μπάμπουρα λίγο πριν το 90′. Οι γηπεδούχοι έχασαν ευκαιρίες για να μειώσουν με την κεφαλιά του Γκαϊδατζή στο 55′ και ο τετατετ του Μάζη λίγο μετά το 85ο λεπτό. Πλέον η Ενωση Αλεξανδρούπολης.

Στην επόμενη αγωνιστική η Ενωση Αλεξανδρούπολης έχει δύσκολη εκτός έδρας αποστολή στην έδρα του Πανσερραϊκού ενώ ο Νέστος υποδέχεται τον Κεραυνό Πέρνης στο ντέρμπι της Χρυσούπολης.

ΕΝΩΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Ουσταμπασίδης): Συνοδινός, Δορουγιδένης, Μαυρομάτης, Λίτσιος, Γκουντενούδης, Κ. Πατσιώρας (85′ Ευστρατιάδης), Γκαβανόζης, Μαλτέζος (70′ Μπαρμπαγιάννης), Καβατζικιώτης (46′ Καρακασίδης), Παπαοικονόμου (46′ Μάζης), Γκαϊδατζής.

ΝΕΣΤΟΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ (Κετσιεμενίδης): Δεμένικος, Μπάμπουρας, Φραγκούλης, Ανδρεάδης (46′ Καλτσάς), Παπαδόπουλος (85′ Σιδηρόπουλος), Γρηγοριάδης, Αδαμάκης, Μπλιός, Λαζαρίδης (20′ λ.τρ. Τζατζανάς, 80′ Κλοκίδης), Αρετάς, Ποδαράς.