Super League: Μια 11άδα tips για τον αγώνα Ολυμπιακός – Ξάνθη (19:30, LIVE ThrakiSportS)

Η Ξάνθη αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό για την 21η αγωνιστική της Super League και το ThrakiSportS, όπως πριν από κάθε επίσημο αγώνα της, σας παρουσιάζει χρήσιμα στοιχεία για την αναμέτρηση.

Πολύτιμη η βοήθεια στην συλλογογή αυτών των tips δίνει η επίσημη ιστοσελίδα της Super League.

1. Το παιχνίδι έρχεται στον απόηχο της σφοδρής νομικής διαμάχης που έχει ξεσπάσει σε σχέση με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ομάδας της Θράκης, η οποία οδήγησε στην καταγγελία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, την εισήγηση της ΕΕΑ για υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης και λίγο μετά την τροπολογία της κυβέρνησης και τις μεγάλες εντάσεις των τελευταίων ημερών.

2. Σε αγωνιστικό επίπεδο, ο Ολυμπιακός με την ισοπαλία στο παιχνίδι με την ΑΕΚ έπεσε στην δεύτερη θέση, παρά το γεγονός ότι παραμένει μοναδική αήττητη ομάδα στο πρωτάθλημα. Είχαν προηγηθεί τέσσερις διαδοχικές νίκες. Είναι συνολικά αήττητος για 31 αγώνες πρωταθλήματος, μετά την ήττα στην Τούμπα στις 10 Φεβρουαρίου 2019. Έχει κερδίσει επτά από τα εννέα τελευταία ματς, με μοναδικές απώλειες τις ισοπαλίες στο Βόλο και με την ΑΕΚ.

3. Ο Ολυμπιακός έχει την δεύτερη καλύτερη επίθεση με 42 γκολ, ένα λιγότερο από τον ΠΑΟΚ. Έχει πετύχει από δύο φορές πέντε γκολ σε αγώνα του, τρεις από τέσσερα και άλλη μια φορά τρία γκολ. Δεν έχει σκοράρει σε τρία ματς, στα 0-0 σε Ξάνθη, Βόλο και με την ΑΕΚ. Έχει κρατήσει το «μηδέν» σε 14 από τους 21 αγώνες του. Επίσης, έχει την καλύτερη άμυνα με οκτώ γκολ. Δέχτηκε δύο από τον Άρη, ενώ δεν είχε δεχτεί περισσότερα από ένα γκολ στα 28 προηγούμενα. Το παιχνίδι με τον Άρη είναι το μοναδικό από τα τελευταία 31 πρωταθλήματος, που δέχτηκε πάνω από ένα γκολ.

4. Εντός έδρας ο Ολυμπιακός είναι αήττητος και σκοράρει και στα 21 τελευταία παιχνίδια της έδρας του. Έχει κερδίσει τα τρία τελευταία μετά την ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ είναι και η τελευταία ομάδα που του έκοψε βαθμούς και η τελευταία που νίκησε στο Νέο Φάληρο. Γενικά, ο Ολυμπιακός έχει 18 νίκες και μια ισοπαλία στα 19 τελευταία γηπεδούχος. Έχει δεχτεί πέντε γκολ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», από τα οκτώ συνολικά. Τα δύο από αυτά από τον Άρη. Μόνη ομάδα που έχει προηγηθεί είναι ο ΠΑΟΚ. Το παιχνίδι με τον Άρη είναι το μοναδικό από τα τελευταία 29 πρωταθλήματος στην έδρα του, που δέχτηκε πάνω από ένα γκολ.

5. Η Ξάνθη βρίσκεται εκτός εξάδας αυτή τη στιγμή, επειδή υστερεί στην ισοβαθμία με τον ΟΦΗ. Ισοφάρισε δύο φορές στην έδρα της τον ΟΦΗ, βρίσκοντας πάλι, έστω και αργά δίχτυα. Ωστόσο δεν νίκησε στα τρία τελευταία, αφού είχε κερδίσει τα δύο προηγούμενα. Έχει τρεις νίκες στα τελευταία 15 παιχνίδια, ενώ είχε πέντε στα έξι πρώτα της σεζόν. Έχει βάλει επτά γκολ στα πέντε τελευταία παιχνίδια της, ενώ είχε βάλει δύο στα δέκα προηγούμενα. Δεν έχει σκοράρει στα 11 από τα 21 του πρωταθλήματος. Η Ξάνθη έχει τρεις ισοπαλίες, τις λιγότερες από κάθε άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα, μαζί με τον… ΟΦΗ. Έχουν μπει μόλις οκτώ γκολ στα 21 παιχνίδια της στο πρώτο ημίχρονο! Έχει βάλει τρία και έχει δεχτεί πέντε! Στα δεύτερα ημίχρονα έχουν μπει 38! Τα 16 η Ξάνθη και τα 22 οι αντίπαλοι. Τα 14 από τα 21 ημίχρονά της είναι 0-0!

6. Εκτός έδρας η Ξάνθη έχασε από τον Άρη 1-0, μετά τη νίκη στο Βόλο με 3-1. Αυτή η νίκη είναι η μοναδική της επιτυχία στα έξι τελευταία εκτός έδρας, αφού έχει χάσει τα πέντε από αυτά, χωρίς μάλιστα να σκοράρει! Είχε κερδίσει τα τρία από τα τέσσερα πρώτα, τώρα έχει κερδίσει ένα από τα έξι τελευταία. Επίσης, η Ξάνθη είναι η μοναδική ομάδα στο πρωτάθλημα, που δεν έχει ισοπαλία εκτός έδρας. Έχει πετύχει ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, στο Βόλο συγκεκριμένα, και επτά στο δεύτερο.

7. Η παράδοση είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή υπέρ του Ολυμπιακού, ειδικά τα χρόνια των πρωταθλημάτων του. Βέβαια τις τρεις τελευταίες σεζόν, με τελευταία την τρέχουσα, έμεινε σε ισοπαλίες στην Ξάνθη. Μετά τη ήττα του στις 22 Ιανουαρίου 2012 (52’ σουτ Βλαχοδήμος), ο Ολυμπιακός μετράει 12 νίκες και τρεις ισοπαλίες σε 15 αγώνες ανεξάρτητα έδρας! Αυτές οι τρεις ισοπαλίες βέβαια είναι στα πέντε τελευταία.
Στα 15 αυτά παιχνίδια μετά τη νίκη της, η Ξάνθη έχει βάλει μόλις πέντε γκολ! Και μόλις δύο στα οκτώ τελευταία.

8. Η Ξάνθη νίκησε τον Ολυμπιακό τέσσερις φορές σε 11 αγώνες στα πρώτα έξι χρόνια της στη μεγάλη κατηγορία, από το 1990 μέχρι και το 1995. Από εκεί και πέρα οι νίκες αραίωσαν και σε 50 παιχνίδια κατάφερε άλλες τρεις, το 2004, το 2006 και το 2012! Γενικά, σε 61 παιχνίδια ανεξαρτήτως έδρας έχομε 42 νίκες Ολυ,πιακού, 12 ισοπαλίες και 7 νίκες της Ξάνθης.

9. Ο Ολυμπιακός δεν έχει χάσει ποτέ στην έδρα του από την Ξάνθη στα 30 παιχνίδια τους. Έχει κερδίσει τα εννέα τελευταία, μετά το 0-0 που είχε πάρει η Ξάνθη στις 28 Μαρτίου 2010, πριν από δέκα χρόνια δηλαδή. Η αμέσως προηγούμενη ισοπαλία της, τον Φεβρουάριο του 2005 έχει ιστορική αξία, καθώς έγινε η πρώτη ομάδα που δεν έχασε και δεν δέχτηκε γκολ από τον Ολυμπιακό στο καινούριο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Συνολικά σε 30 ματς έχουμε 23 νίκες του Ολυμπιακού και 7 ισοπαλίες ηια το πρωτάθλημα

10. Στα τελευταία επτά παιχνίδια στην έδρα του Ολυμπιακού, η Ξάνθη δεν έχει σκοράρει και ο Ολυμπιακός έχει 20-0 τέρματα. Το τελευταίο γκολ της Ξάνθης ήταν στις 18 Σεπτεμβρίου 2011, με τον Μαρσελίνιο, σε ένα παιχνίδι που η Ξάνθη έφτασε πιο κοντά στη νίκη από ποτέ, καθώς μέχρι το 86’ νικούσε και έχασε 2-1 (86’ κεφαλιά Πάντελιτς, 90’ κεφαλιά Τζιμπούρ – 14’ σουτ Μαρσελίνιο).

11. Η αναμέτρηση ξεκινά στις 19:30 και την διευθυνει ο Καραντώνης (Ημαθίας) με βοηθούς τους Καρατζίκα (Αθηνών) και Καλαμπόκη (Αιτωλοακαρνανίας). Τέταρτος ο Μαλουτάς (Ημαθίας), VAR ο Τζοβάρας (Φθιώτιδας) και ΑVAR ο Βρέσκας (Πιερίας). Νωρίτερα, στις 17:15 αγωνίζονται Βόλος – Λαμία και ΟΦη – ΑΕΛ.