Δεύτερη συνάντηση Ντέμη με την κυβέρνηση – Το πλάνο του για την επόμενη μέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Η συνάντηση Νικολαϊδη με την κυβέρνηση, το πρωί του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου δεν ήταν η πρώτη. Οι δύο πλευρές όπως αποκαλύπτει το sdna σε βραδινό του δημοσίευμα τα έχουν ξαναπεί πριν από δύο ημέρες.

Συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές, επί του παρόντος, δεν υπάρχει, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Ωστόσο υπάρχει πρόταση, καλό κλίμα και διάθεση για συνεργασία. Η πρώτη συνάντηση ήταν διερευνητικού χαρακτήρα και το γεγονός ότι υπήρξε και δεύτερη θεωρείται προφανώς θετικό σημάδι.

Ο Ντέμης Νικολαΐδης στη συνάντηση του Σαββάτου κατέθεσε την πρόταση του για το ποδόσφαιρο και συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, δεξί χέρι του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι ο άνθρωπος που έχει αναλάβει να βγάλει από την φωτιά που άναψε τα κάστανα.

Για το ενδεχόμενο ορισμού Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής δεν ειπώθηκε ξεκάθαρα αν θα προχωρήσει η λύση αυτή. Επιτροπή θα υπάρξει αλλά η μορφή που αυτή θα έχει, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη. «Η ΠΔΕ είναι στις προθέσεις της Κυβέρνησης αλλά περιμένει αμφίβολο αν θα προκριθεί η συγκεκριμένη λύση, η οποία επιλέχθηκε και το 2016, προτού δώσει σχεδόν ένα χρόνο μετά, τη σκυτάλη στον Βαγγέλη Γραμμένο, μέσω εκλογών», επισημαίνει το sdna.

Και προσθέτει: «Το αν η Επιτροπή αυτή θα είναι ΠΔΕ ή όχι είναι κάτι που θα πέσει στο τραπέζι με τον πρόεδρο της ΦΙΦΑ, Τζιάνι Ινφαντίνο, στη συνάντηση που θα γίνει τις επόμενες ημέρες στη Νιόν. Από την πλευρά της κυβέρνησης δεν θέλουν να… κατηγορηθούν για παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο και γι’ αυτό θα συζητηθεί το μοντέλο που θα ακολουθηθεί. Μπορεί για παράδειγμα να επιλεγεί μια Επιτροπή Διοίκησης, πάντα με τον Νικολαΐδη επικεφαλής».

Άγνωστο παραμένει επίσης, κατά το sdna, αν ο Εβρίτης πρώην παίκτης και πρόεδρος της ΑΕΚ θα είναι στο ταξίδι για τη ΦΙΦΑ, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που ακόμη δεν υπάρχει συμφωνία. Το gazzetta πάντως ήδη υποστηρίζει ότι τέτοιο ενδεχόμενο δεν παίζει, αλλά προσθέτει ότι στην συνάντηση του Σαββάτου ενδεχομένως ο Ντέμης να είδε και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που ήταν άλλωστε στο Μαξίμου την ώρα που πέρασε τις πύλες του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το sdna, ο Ντέμης Νικολαΐδης, έχει έτοιμο τιμ διοίκησης: «Προφανώς σε αυτό δεν περιλαμβάνεται ο νυν πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος που αναμένεται να «τελειώσει» πρόωρα (ικανοποιείται έτσι το αίτημα του Ολυμπιακού), κανένας εκπρόσωπος ποδοσφαιρικής Ένωσης. Από την άλλη, είναι πάρα πολύ πιθανό (σύμφωνα με κάποιους σίγουρο) να υπάρχουν άτομα από την Εθνική ομάδα που το 2004 κατέκτησε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Δεν είναι τυχαίο ότι έχουν ακουστεί τα ονόματα των Κατσουράνη και Καραγκούνη που θα μπορούσαν να είναι σε αυτό το τιμ διοίκησης. Πρόσωπα που έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο δηλαδή, είναι άφθαρτα και έχουν διάθεση να προσφέρουν. Από τα βασικά θέματα που έχουν πέσει στο τραπέζι, είναι επίσης, ο Πειθαρχικός Κώδικας και η αθλητική δικαιοσύνη γενικότερα, το οργανόγραμμα της Επιτροπής και η διαιτησία, όπου οι ριζικές αλλαγές είναι δύσκολο να συμβούν μεσούσης της περιόδου», καταλήγει το ρεπορτάζ του sdna.