«Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη λες»! Τολμά ο Μαρινάκης να ΜΗΝ κατεβάσει τον ΟΣΦΠ κόντρα στον ΑΟΞ ;

Με προβοκατόρικο (είναι αλήθεια) τρόπο, το ThrakiSportS ενόψει του αγώνα της Ξάνθης με τον Ολυμπιακό το βράδυ του Σαββάτου υπενθύμισε μια ξεχασμένη από πολλούς αλλά πολύ πρόσφατη για να έχει κιόλας ξεχαστεί δήλωση του ιδιοκτήτη των ερυθρολεύκων Βαγγέλη Μαρινάκη.

«Ο Ολυμπιακός δεν θα συμμετέχει πια σε αυτή την κωμωδία» του πρωταθλήματος «αν δεν γίνουν ΑΜΕΣΑ από την UEFA αλλαγές σε πρόσωπα». «Ήρθε η ώρα οι υπεύθυνοι, αυτά τα ποδοσφαιρικά «περιττώματα» να τα «φάνε» αν θέλουν να υπάρξει συνέχεια», όπου με τον όρο ​ποδοσφαιρικά «περιττώματα» είχε χαρακτηρίσει μεταξύ άλλων τους Ιβάν Σαββίδη και Χρήστο Πανόπουλο.

Πέρασε κάτι παραπάνω από ένας μήνας από τότε. Οι αλλαγές που απαιτήθηκαν από τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού δεν έγιναν και μάλιστα δεν έγιναν με σφραγίδα UEFA και FIFA. Η συνάντηση των Big4 πραγματοποιήθηκε αλλά και ο Γραμμένος είναι πρόεδρος της ΕΠΟ και ο Περέιρα πρόεδρος της ΚΕΔ και οι Σαββίδης και Πανόπουλος και οι ομάδες τους συμμετέχουν κανονικά στο πρωτάθλημα, με την κυβέρνηση να στηρίζει την παραμονή τους στην Super League.

Το Σάββατο έρχεται ο πρώτος αγώνας, μετά από εκείνη την δήλωση, απέναντι στην ομάδα ενός κατά δική του δήλωση «ποδοσφαιρικού περιττώματος». Είτε θεωρήσουμε ότι η Ξάνθη ανήκει στον Πανόπουλο, όπως φαίνεται επισήμως στα χαρτιά και θεωρεί η συντριπτική πλειοψηφία των Ξανθιωτών, είτε θεωρήσουμε ότι ανήκει στον Σαββίδη, όπως υποστηρίζει ο Ολυμπιακός και υιοθέτησε η πλειοψηφία της ΕΕΑ, το συμπέρασμα με βάση την δήλωση του Μαρινάκη είναι ίδιο.

Κανονικά η ΠΑΕ Ολυμπιακός θα έπρεπε, εφόσον δεν γίνεται δεκτό το αίτημά της για αποβολή του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης από το πρωτάθλημα, να αποσυρθεί η ίδια, όπως απείλησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης με την προ πέντε εβδομάδων δήλωσή του. Να τηρήσει τη δέσμευση που ο ίδιος ανέλαβε με την δημόσια γραπτή δήλωσή του, όπως έκαναν άλλωστε οι συνάδελφοί του ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός πηγαίνοντας την κόντρα τους με την ΕΟΚ «mexritelous». Αυτό άλλωστε τον προκάλεσε και ο Γιώργος Σαββίδης τότε.

«Μεγάλη μουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην λες», λέει ο λαός. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης τόλμησε να πει μια μεγάλη κουβέντα που κινδυνεύει να αποτελέσει «λόγια του αέρα». Αν όμως δεν τηρείς τα λεγόμενά σου στην μία περίπτωση, πως μπορεί κάποιος να πιστεύει και όλα τα υπόλοιπα που κατά καιρούς ισχυρίζεσαι; Βάσει της δήλωσης του ίδιου του Μαρινάκη, ο Ολυμπιακός κανονικά δεν πρέπει να κατέβει στον αγώνα με την Ξάνθη και η ομάδα της Θράκης πρέπει να κερδίσει με 3-0 χωρίς κόπο τη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Αλλά μάλλον όλοι πλέον προσπαθούν να ξεχάσουν τη συγκεκριμένη δήλωση και ας πέρασαν μόλις 35 ημέρες από την ημέρα που διατυπώθηκε. Είτε μιλάμε για την πλευρά του Ολυμπιακού, είτε για την πλευρά του ΠΑΟΚ που είχε αμέσως αντιδράσει σε εκείνη τη δήλωση είτε ακόμα και για αυτήν της Ξάνθης, που ετοιμάζεται για την «επικίνδυνη αποστολή» στο Στάδιο Καραϊσκάκη…