Ντοκουμέντο: Το σκεπτικό της ΕΕΑ για την ποινή του υποβιβασμού με βάση το δεδικασμένο της

Ολοι αναζητούν ποιο ειναι το σκεπτικό της ΕΕΑ για την ποινή της ανάκλησης του πιστοποιητικού και ουσιαστικά του υποβιβασμού, την οποία ουσιαστικά εισηγείται με το πόρισμα της Δευτέρας για την Ξάνθη και τον ΠΑΟΚ.

Το ThrakiSportS συμβάλλοντας στον εν εξελίξει διάλογο και μέχρι να δημοσιοποιηθεί αυτό το σκεπτικό, φέρνει στο προσκήνιο το σκεπτικό μιας παλιότερης απόφασης υποβιβασμού ομάδας της ευρύτερης περιοχής μας, που εξέδωσε η συγκεκριμένη Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (έστω και έχουσα εντελώς διαφορετική σύνθεση).

Είναι το σκεπτικό που οδήγησε στον υποβιβασμό της Καβάλας το 2011 στην Δ’ Εθνική. Τότε εκτιμήθηκε ότι παρά τις αντίθετες διατάξεις του νόμου και τις πειθαρχικές αποφάσεις που είχαν ήδη ληφθεί, ο Μάκης Ψωμιάδης εξακολουθούσε να ασκεί διοίκηση και να έχει την ιδιοκτησία στην ΠΑΕ Καβάλα και όχι στην πραγματικότητα ο γιος του Σταύρος, που εμφανιζόταν επισήμως στα χαρτιά ως ιδιοκτήτης και πρόεδρός της.

Βάσει του σκεπτικού, αυτό είχε προκύψει με βάση παλιότερες δηλώσεις των εμπλεκόμενων πλευρών αλλά και στοιχεία που υπήρξαν από εν εξελίξει τότε δικογραφίες. Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι στο σκεπτικό της απόφασης δηλώνεται ρητά ότι η απαγόρευση κάθε δραστηριότητας ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο που είχε επιβληθεί στον Μάκη Ψωμιάδη σημαίνει την απαγόρευση άμεσης ή έμμεσης διοίκησης σε ΠΑΕ ή σωματείο και την απαγόρευση έμμεσης ή άμεσης ιδιοκτησιακής μετοχικής σχέσης με ΠΑΕ.

Συνεπως, θα άξιζε με βάση αυτήν την απόφαση και το σκεπτικό της, πέρα από τα δεδικασμένα που ενδεχομένως δημιουργούνται για άσκηση διοίκησης σε ομάδα με παρένθετα πρόσωπα, να δούμε και το πόσο σωστός έλεγχος έχει γίνει στο ιδιοκτησιακό καθεστώς και άλλων ομάδων πέραν της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ, που έχουν βρεθεί στο εδώλιο.

Το ThrakiSportS δημοσιεύει το σκεπτικό της απόφασης του 2011 για την Καβάλα καθώς αφορά ομάδα της ευρύτερης περιοχής μας που ουσιαστικά εξοντώθηκε μετά από εκείνη την υπόθεση και δίνει ένα δείγμα του τρόπου που γράφονται τα σκεπτικά της ΕΕΑ, εν αναμονή της δημοσιοποίησης του σκεπτικού για την υπόθεση Ξάνθης και ΠΑΟΚ…