Θα πρέπει να πει και «ευχαριστώ» η Ξάνθη και οι φίλοι της για την κυβερνητική απόφαση κατάργησης του υποβιβασμού;

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποφάσισε να λύσει τον γόρδιο δεσμό που δημιουργήθηκε με την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού περί υποβιβασμού Ξάνθης και ΠΑΟΚ με άμεση τροπολογία που καταργεί ως ποινή τον υποβιβασμό.

Και ενώ η επίσημη Ξάνθη ακολουθεί την τακτική της σιωπής, ο ΠΑΟΚ δια των διαρροών στα μέσα ενημέρωσης ιδιοκτησίας Σαββίδη κάνει λόγο για απονομή του πρωταθλήματος με νομοθετικό διάταγμα στον Ολυμπιακό, επειδή αντικαθίσταται η ποινή του υποβιβασμού με την αφαίρεση βαθμών. Αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι ακριβές.

Ο κόσμος του είναι διχασμένος αν θέλει κάτι τέτοιο ή όχι, καθώς η ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης επικοινωνιακά εμφανίζεται να αντιτίθεται στη νομοθετική πρωτοβουλία και διατρανώνει την αθωότητά της, αλλά χωρίς αυτήν είναι γεγονός ότι ο υποβιβασμός θα ήταν μονόδρομος για τον αθλητικό δικαστή στην περίπτωση που δεχόταν στην ουσία της το πόρισμα της ΕΕΑ, ενώ τώρα δίνεται διέξοδος. Γιατί στην ουσία, η κυβέρνηση με την πρωτοβουλία της δεν αλλάζει την ρετσινιά που ήδη υπάρχει και θα υπάρξει σε απόλυτο βαθμό, αν η εισήγηση της ΕΕΑ υιοθετηθεί και από τον αθλητικό δικαστή.

Μένει όμως η απορία στα μάτια των απλών φιλάθλων τόσο του ΠΑΟΚ όσο και της Ξάνθης, που βρέθηκε στο επίκεντρο αυτού του επιχειρηματικού πολέμου. «Στο τέλος θα πρέπει να πούμε και ευχαριστω; Για να καταλάβω μας κάνουν χαρη;». Μια απορία που εκφράζεται και από της ομάδας αλλά και όλους τους υγιώς σκεπτόμενους φιλάθλους, οι οποίοι ανησυχούν ότι στα μάτια της ευρύτερης κοινής γνώμης το αποτέλεσμα θα είναι ότι «στο τέλος θα σε εμφανίσουν ως ευνοημένο, ενώ θα είσαι δαρμένος». Επί αυτού του θέματος είναι η νέα κουβέντα που πλέον δείχνει να έχει ανοίξει.

Και οι πρώτοι που καλούνται να πάρουν θέση σε αυτό είναι οι βουλευτές της περιοχής, οι οποίοι και καλούνται το μεσημέρι να ψηφίσουν την άμεση νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης ή να καταψηφίσουν ή να κάνουν «κοκοκό» και να απόσχουν…