Στη Zante Ferries η γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη-Λήμνος

Με απόφαση που υπέγραψε στις 29/1 και την ένδειξη «Εξαιρετικά Επείγον», ο Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης ενέκρινε τις προσφορές της ακτοπλοϊκής εταιρείας Zante Ferries, τόσο για τη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, με επιστροφή, όσο και για την πολυπόθητη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη-Λήμνος, για τη θερινή περίοδο.

Οι σχετικοί διαγωνισμοί είχαν γίνει πριν λίγες εβδομάδες και οι μοναδικές προσφορές που κατατέθηκαν και για τις δύο γραμμές ήταν εκείνες από τη Zante Ferries, η οποία ήδη εκτελεί τα δρομολόγια μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η Zante Ferries, την καλοκαιρινή περίοδο, που υπολογίζεται από Ιούνιο έως Σεπτέμβριο (σύνολο 13 εβδομάδες),  θα εκτελεί 3 δρομολόγια με επιδότηση την εβδομάδα στη νέα γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη – Λήμνος και επιστροφή.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μία πολύ δύσκολη περίοδο για το νησί του Έβρου, μετά τις περιπέτειες του καλοκαιριού. Η σύνδεση με τη Λήμνο αναμένεται πως θα τονώσει την τουριστική κίνηση και θα ενδυναμώσει τις τουριστικές και εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο νησιών.

Το πλοίο «Αδαμάντιος Κοραής» είναι χωρητικότητας 1.100 ατόμων και 250 αυτοκίνητων. Το μήκος του είναι 100 μέτρα, ενώ η ταχύτητα του είναι 18,6 κόμβοι.

Πηγή: http://www.gnomionline.gr