Πέρασε η τροπολογία για την «σωτηρία» ΠΑΟΚ-Ξάνθης! Πώς ψήφισαν οι 10 βουλευτές της Θράκης

Ψηφίστηκε το μεσημέρι της Τετάρτηςη τροπολογία για την πολυϊδιοκτησία στο ποδόσφαιρο. Με ονομαστική ψηφοφορία πέρασε από την Βουλή, σύμφωνα με την οποία ΠΑΟΚ και Ξάνθη δεν θα υποβιβαστούν (εφόσον φυσικά καταδικαστούν για αυτό το θέμα από τα πειθαρχικά όργανα), αλλά θα τους επιβληθεί ποινή από 5 έως 10 βαθμών.

Στη Βουλή και την διαδικασία ψήφισης παρεβρέθησαν 246 Βουλευτές, εκ των οποίων 156 ψήφισαν ΥΠΕΡ ενώ 90 ψήφισαν ΚΑΤΑ, με αποτέλεσμα να περνά η τροπολογία.

Την τροπολογία αυτή υπερψήφισαν όλοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας εκτός από τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και του Γιώργου Βαγιωνά. Ο τελευταίος λέγεται ότι ήταν δικαιολογημένα απών, ωστόσο για τον πρώτο δεν δείχνει να ισχύει κάτι τέτοιο και με βάση τα όσα συνέβησαν με τον Θοδωρή Ζαγοράκη, κάποιοι κύκλοι εκτιμούν ότι υπάρχειο κίνδυνος διαγραφής τους από το κόμμα.

Καταψήφισαν την τροπολογία οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της Ελληνικης Λύσης, αν και είχαν πεί αρχικα ότι θα απέχουν τελικά καταψήφισαν το όποιο σχέδιο. Απείχαν όπως αναμενόταν οι Βουλευτές του ΚΙΝΑΛ και του ΜέΡΑ 25.

Όσον αφορά τώρα το θρακιώτικο ενδιαφέρον από μεριάς Βουλευτών, πάμε να δούμε πως ψήφισαν οι 10 Θρακιώτες Βουλευτές.

Υπερψήφισε τη πρόταση της κυβέρνησης ο Σπύρος Τσιλιγγίρης, Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας από το Νομό Ξάνθης που λίγες ημέρες πριν είχε κάνει λόγο για… δικαίωση της Ξάνθης από την ΕΕΑ (χωρίς να περιμένει την τελική έκδοση του πορίσματός της).

Αλλά και από την μεριά του ΣΥΡΙΖΑ είχαμε το τραγελαφικό γεγονός ο βουλευτής του Χουσείν Ζειμπέκ να καταψηφίζει την τροπολογία, τη στιγμή που μόλις την Δευτέρα έλεγε στην πίτα του ΑΟΞ ότι «θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν ώστε να σώσουμε την ομάδα μας» και υποσχόταν «μάχες» για τη σωτηρία της Ξάνθης. Καταψήφισε ωστόσο την τροπολογία που την σώζει.

Ο Βουλευτής Ξάνθης του Κινήματος Αλλαγής, Μπουρχάν Μπαράν απείχε από την ψηφοφορία όπως φυσικά έκανε και το κόμμα του. Επίσης απείχε ο βουλευτής Ροδόπης του ίδιου κόμματος Ιλχάν Αχμέτ, σύμφωνα με την κομματική γραμμή.

Υπερψήφισε την τροπολογία ο Βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης και οι Βουλευτές Έβρου του ίδιου κόμματος Χρήστος Δερμετζόπουλος, Σταύρος Κελέτσης και Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Τέλος καταψήφισαν την τροπολογία ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Τάκης Χαρίτου και η βουλευτής Έβρου Νατάσα Γκαρά, του ιδίου κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι επίσημα τόσο η ΠΑΕ ΠΑΟΚ όσο και η ΠΑΕ Ολυμπιακός έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στην συγκεκριμένη τροπολογία, έτερον εκάτερον αν όλοι βγαίνουν κερδισμένοι με αυτήν, ενώ επισήμως ο ΑΟΞ δεν έχει εκφραστεί αναφορικά με την τροπολογία που αποτελεί πλέον νόμο του κράτους…