Επιστολή της Μαρούπα για την πρόσφατη παρουσία της στην Ξάνθη και το σκεπτικό της για μη υποβιβασμό

Τη δική της απάντηση στις συκοφαντίες, όπως υποστηρίζει, θέλησε να δώσει η Ειρήνη Μαρούπα, μέλος της ΕΕΑ, αποστέλλοντας επιστολή «σε σάιτ του Ολυμπιακού».

Όπως σημειώνει στο πρόλογό της: «Αυτήν την επιστολή απέστειλα στο σάιτ του Ολυμπιακού που με λοιδωρεί συκοφαντικά. Μέχρι την ώρα αυτή δεν την έχει δημοσιεύσει….».

Το ThrakiSportS την δημοσιοποιεί καθώς με την επιστολή αυτή η Ειρήνη Μαρούπα δίνει απαντήσεις για το θέμα της παρουσίας της στην Ξάνθη την περασμένη Παρασκευή, το οποίο έχει αναπαραχθεί και από το ThrakiSportS, αλλά αποκαλύπτει και μέρος του σκεπτικού της κατά την διάσκεψη, με το οποίο ζήτησε να μην προταθεί η τιμωρία του υποβιβασμού σε Ξάνθη και ΠΑΟΚ, κάτι που αναμφισβήτητα ενδιαφέρει όλους τους φιλάθλους.

Αναλυτικά τα όσα σημειώνει η Ειρήνη Μαρούπα στην επιστολή της:

Κύριοι,

Επειδή πράγματι πρέπει να είμαι έντιμη, όπως με γνωρίζετε ότι ΕΙΜΑΙ, αλλά και να ΦΑΙΝΟΜΑΙ έντιμη κάθε στιγμή, προς άρσιν κάθε παρεξήγησης για τα άρθρα σας στα οποία με κατηγορείτε για «τριήμερο ταξιδάκι στην Ξάνθη» και για όσα λέτε ότι είπε ο κ. Αρκούδης, ότι δήθεν είπα «να μην επιβληθούν ποινές στον ΠΑΟΚ αν δεν βρούμε κάτι για τον Μαρινάκη»!!!!, σας λέω τα εξής:

1. Στην Ξάνθη πήγα την Παρασκευή 24/1/2020 για ποινικό δικαστήριο (μονομελέςπλημμελειοδικείο) στο οποίο παραστάθηκα.

2. Μετέβην εκεί το πρωί ώρα 9.30 από Θεσσαλονίκη με τον εντολέα μου και τουςμάρτυρές του και αποχώρησα μαζί τους στις 14.00 προς Θεσσαλονίκη.

3. Η απόφασή μου ως μέλος της ΕΕΑ είναι συγκεκριμένη για την πολυϊδιοκτησία ΠΑΟΚ ΞΑΝΘΗΣ. Εχετε λάβει γνώση.

4. Αυτό που λέτε ότι είπε ο κ. Αρκούδης ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΑ ΠΟΤΕ.Στην υπόθεση καταγγέλλων ήταν ο Ολυμπιακός και καταγγελλόμενος ο ΠΑΟΚ.Δηλαδή οι δύο πρώτοι του πρωταθλήματος. Η απόφασή μας θα καθόριζε τον πρωταθλητή. Και θα δημιουργούσε μείζον εθνικό θέμα.

Ζήτησα την αναστολή έκδοσης απόφασης επί των ποινών ωσότου «ελέγξουμε όλους τους πιθανούς ισχυρισμούς για τον άλλο πρώτο.

Δηλαδή το θέμα της Nova που κατήγγειλε ο κ. Μπέος αναφορικά με την παύση πληρωμών προς την ομάδα του Βόλου, τις διαδόσεις περί πολυϊδιοκτησίας του κ. Μαρινάκη στις ομάδες Αρη,Πανιώνιο και Λάρισα και την εμφάνιση του κ. Μαρινάκη στους big 4 ως διοικητήτης ομάδας.

Επίσης να ελέγξουμε τις λοιπές ομάδες για παρόμοια παραπτώματα».Αν ευσταθούν οι ισχυρισμοί. Και να γίνει αυτό εντός 20ημέρου. ΙΣΟΝΟΜΙΑ δηλαδή. Αλλά η Επιτροπή είχε άλλη γνώμη. Με τις γνωστές συνέπειες. Την νομοθετική τροποποίηση….

5. Οπως αντιλαμβάνεστε η απόδοση δικαιοσύνης με ποινή, με πρωθύστερο τρόπο σε έναν μόνο από δύο ή περισσότερους που έχουν παραβιάσει τον νόμο, (εάν αυτό μπορεί να αποδειχθεί για κάθε συγκεκριμένη περίπτωση), συνιστά διαστρέβλωση της δικαιοσύνης, επιλεκτική απόδοσή της, και τελικά νόθευση του ποδοσφαίρου. (Τον υγιή ανταγωνισμό στο ποδόσφαιρο προστατεύει εκ νόμου η ΕΕΑ). Γιατί ο χρόνος και η διαδοχή των γεγονότων έχουν σημασία. Και μπορεί να παράξει μη αναστρέψιμες βλάβες. Κανείς, (ούτε εγώ), δεν είπε ότι ο κ. Μαρινάκης ή άλλος πρόεδρος έχει παραβιάσει τον νόμο. Αυτό που είπα είναι ότι υπάρχουν ισχυρισμοί προς τούτο και αυτό πρέπει να ελεγχθεί. Ώστε για όσους αποδειχθεί να επιβληθούν ταυτόχρονα αναλογικές ποινές σε όλες τις ομάδες που εμπλέκονται. Και κυριότερα ποτέ δεν είπα ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΜΏΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ κ. ΜΑΡΙΝΑΚΗ, όπως λέτε ότι είπε ο κ. Αρκούδης για μένα. Αυτή η απόδοση των λεγομένων μου είναι απαράδεκτη, ψευδής και συκοφαντική για μένα. Και εξευτελιστική για όποιον την διατυπώνει.

6. Και ζήτησα στην απόφασή μου να διερευνηθούν ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΏΣ οι διαδόσεις εναντίον του κ. Μαρινάκη πριν επιβληθούν οι ποινές στον ΠΑΟΚ, όπως ακριβώς είχα ζητήσει τον Οκτώβρη του 2019 να ελέγξει ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΏΣ η Επιτροπή τις διαδόσεις για πολυϊδιοκτησία του κ. Σαββίδη στην περίπτωση της Ξάνθης. Πολύ πριν την καταγγελία του Ολυμπιακού. Αυτό δεν έγινε τότε (η Επιτροπή δεν έσπευσε να υλοποιήσει την εισήγησή μου). Με τις γνωστές συνέπειες. Καταγγελία του Ολυμπιακού εναντίον ΠΑΟΚ και ΞΑΝΘΗΣ και υπερβολική ένταση μεταξύ αυτού και του ΠΑΟΚ. Επιπλέον όπως όλοι καταλαβαίνουμε, με τις σημερινές γεωπολιτικές εξελίξεις η ένταση αυτή ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ ήταν ικανή να ενισχύσει διχαστικές τάσεις στην πατρίδα μας και να εργαλειοποιηθεί από αυτούς που τώρα επιδιώκουν τον εδαφικό ακρωτηριασμό της. (Η παραπάνω σκέψη αποτελεί επίσης μέρος του σκεπτικού μου στην αιτιολογία για την απόφασή μου για αναστολή λήψης απόφασης επί των επιβληθησομένων ποινών στον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη.)

7. Πρέπει να καταλάβουν οι οπαδοί των ομάδων ότι καμία ομάδα δεν είναι υπεράνω του νόμου και ότι η πατρίδα μας είναι πάνω απ’όλες τις ομάδες.Στην διάθεσή σας για όποιο άλλο θέμα.

Αυτά.

Μετά τιμής Ειρήνη Μαρούπα