Δεν κατεβαίνει με Ξάνθη ο Ολυμπιακός, κερδίζει 3-0 στα χαρτιά το ματς του Σαββάτου ο ΑΟΞ!!!

Στα χαρτιά με 3-0 αναμένεται να κερδίσει η Ξάνθη στον Ολυμπιακό στο Στάδιο Καραϊσκάκη στο προγραμματισμένο παιχνίδι του ερχόμενου Σαββάτου, ΕΦΟΣΟΝ ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης κάνει πράξη την δημόσια προ πέντε εβδομάδων δήλωσή του.

Τότε, μετά το ματς στον Βόλο με την ομάδα του «διερμηνέα» σε εκείνον τον αγώνα Αχιλλέα Μπέου, είχε βγει και είχε υποστηρίξει ότι «ο Ολυμπιακός δεν θα συμμετέχει πια σε αυτή την κωμωδία (σ.σ. του πρωταθλήματος) ούτε θα τη χρηματοδοτεί με τα όσα πληρώνει στην ΕΠΟ, αν δεν γίνουν ΑΜΕΣΑ από την UEFA αλλαγές σε πρόσωπα».

Πρόσθετε ότι «ήρθε η ώρα οι υπεύθυνοι, αυτά τα ποδοσφαιρικά «περιττώματα» να τα «φάνε» αν θέλουν να υπάρξει συνέχεια», όπου με τον όρο ​ποδοσφαιρικά «περιττώματα» είχε χαρακτηρίσει στην ίδια δήλωση, λίγο νωρίτερα, τους Ιβάν Σαββίδη, Γιάννη Καλπαζίδη, Χρήστο Πανόπουλο και Αχιλλέα Μπέο.

Πέντε εβδομάδες πέρασαν από τότε. Η συνάντηση των Big4 υπό την FIFA και την UEFA πραγματοποιήθηκε αλλά αλλαγές σε πρόσωπα από την UEFA δεν έγιναν, όπως ζητούσε τότε ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού. Και έρχεται η ώρα που πλέον ο Ολυμπιακός το Σάββατο καλείται να αντιμετωπίσει την ομάδα της Ξάνθης, που ανήκει σε ένα «ποδοσφαιρικό περίττωμα» κατά δική του δήλωση, είτε θεωρήσουμε ότι ιδιοκτήτης είναι ο Χρήστος Πανόπουλος είτε θεωρήσουμε (όπως υποστηρίζει ο Ολυμπιακός) ότι είναι ο Ιβάν Σαββίδης.

Τι θα όφειλε να κάνει λοιπόν ο Βαγγέλης Μαρινάκης και η ΠΑΕ Ολυμπιακός, ενόψει αυτού του αγώνα; Να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, όπως έκαναν άλλωστε οι συνάδελφοί του ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός πηγαίνοντας την κόντρα τους με την ΕΟΚ «mexritelous». Από την στιγμή άλλωστε που και η κυβέρνηση για λόγους «κοινωνικής συνοχής», όπως είπε, προχωράει σε μια ρύθμιση που κατά την ΠΑΕ Ολυμπιακός σώζει τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη και «αποτελεί σκάνδαλο«, άλλη λύση με βάση την δήλωση του ίδιου του Βαγγέλη Μαρινάκη δεν υπάρχει.

«Μεγάλη μουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην λες», λέει ο θυμόσοφος λαός. Ο Μαρινάκης είναι φανερό ότι κάνει το πρώτο (και καλά κάνει), αλλά εκστόμισε και την μεγάλη κουβέντα που δεν έπρεπε. Μπορεί να έχει χίλια δίκια. Είναι αλήθεια ότι η ΕΕΑ με την απόφασή της καταρχήν δείχνει να τον δικαίωσε. Αλλά το ερώτημα είναι, τι θα κάνει τώρα; Τα φέρνει έτσι η ζωή, ώστε στο πρώτο παιχνίδι μετά από όλες αυτές τις εξελίξεις να είναι με την Ξάνθη. Με την μία από τις ομάδες που στοχοποίησε η ΠΑΕ Ολυμπιακός και ο ίδιος ο ιδιοκτήτης της.

Βάσει της δήλωσης του ίδιου του Μαρινάκη, ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να κατέβει στον αγώνα του προσεχούς Σαββάτου στο Καραϊσκάκη. Για την ακρίβεια, πρέπει να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα, ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τον «εκβιασμό» στον οποίο υποστηρίζει ότι υποκύπτει η κυβέρνηση. Θα τολμήσει να το κάνει;