Ανακοίνωση του Δήμου Ξάνθης για ΑΟΞ: «Δεν ανεχόμαστε υπόδικους να μας κουνάν το δάκτυλο»

Στην έκδοση επίσημης ανακοίνωσης προχώρησε ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης για όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα με την ΠΑΕ Θράκη.

Η ανακοίνωση διανεμήθηκε ως δελτίο Τύπου του Δήμου Ξάνθης και φέρει την υπογραφή του δημάρχου. Εχει ως εξής:

ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ Π.Α.Ε. ΞΑΝΘΗ. ΕΙΝΑΙ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΕ

Εμείς στη Ξάνθη, εμείς στη Θράκη, σεβόμαστε την κανονικότητα και την νομιμότητα.

Στο ποδόσφαιρο δεν υπηρετήσαμε ποτέ παράγκες, δεν προσκυνήσαμε φεουδάρχες, δεν μας ανέβασαν μηχανισμοί και βέβαια δεν θα μας ρίξουν μηχανισμοί.

Η ποδοσφαιρική Ξάνθη κερδίζει αγώνες και σεβασμό στα γήπεδα, κόντρα σε διαιτησίες, εξαρτήσεις, συμφέροντα και προσκυνημένους.

Δεν ανεχόμαστε υπόδικους, γραφικούς, εξαρτημένους να μας κουνάν το δάκτυλο.

Η Ομάδα της ΠΑΕ Ξάνθης, είναι η πόλη μας, είναι η Θράκη ολόκληρη.

Εμείς δεν απειλούμε με στρατιές εκλογικής πελατείας.

Δεν θα ανεχτούμε όμως ούτε να μας χρεώσουν συμπεριφορές που ποτέ δεν είχαμε, ούτε να γίνουμε εξιλαστήρια θύματα και Ιφιγένειες, για να επιβιώσουν οι άνθρωποι που κατέστρεψαν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Ξέρουμε ότι μας θέλετε στο πυρ το εξώτερο, γιατί δεκαετίες τώρα σας διδάξαμε πώς πρέπει να είναι μια σύγχρονη ποδοσφαιρική ομάδα.

Πώς δεν θα χρωστάτε της Μιχαλούς, πώς θα έχετε αξιοζήλευτες εγκαταστάσεις και γήπεδα, πώς θα αναδεικνύετε ταλέντα, πώς θα νικάτε και θα χάνετε με αξιοπρέπεια και σεβασμό στον αντίπαλο.

Πώς θα είναι ένα γήπεδο χωρίς τραμπούκους, χωρίς στρατούς, χωρίς βία, με οικογένειες και φιλάθλους που ζουν και χαίρονται με το ποδόσφαιρο.

Πώς είναι μια ομάδα που στηρίζει τη νεολαία, τις τοπικές κοινωνίες και τις τοπικές οικονομίες.

Έτσι λοιπόν όλοι πρέπει να γνωρίζετε ότι εμείς σαν τοπική κοινωνία, εμείς σαν Δήμος Ξάνθης, όλοι ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε και αυτή σας την άδικη συμπεριφορά.

Και σας θυμίζουμε ότι εδώ που ζούμε, πάντα αποδεικνύουμε ότι δεν φοβόμαστε πολύ σοβαρότερες απειλές από εσάς.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης Εμμανουήλ Χρ. Τσέπελης