Ονομαστική ψηφοφορία ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ για την τροπολογία που «σώζει» ΠΑΟΚ και Ξάνθη! Μεσημέρι Τετάρτης η διαδικασία

Οριστικά το μεσημέρι της Τετάρτης (και συγκεκριμένα στις 13.00) θα αρχίσει η διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας για το θέμα της τροπολογίας επί των ποινών των ΠΑΟΚ – Ξάνθης.

Η διαδικασία θα διεξαχθεί απόντος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητροτάκη που είναι στην Κρακοβία και την Τετάρτη έχει ραντεβού με τον Εμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι.

Μάλιστα, τέθηκε αίτημα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και θα διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία.

Το γεγονός φέρνει σε δύσκολη θέση αρκετούς βουλευτές, καθώς αυτή τη στιγμή η τροπολογία δέχεται τα πυρά τόσο από ΠΑΟΚ όσο και Ολυμπιακό.

Όπως έγινε γνωστό πάντως, από την ψηφοφορία θα απέχουν τόσο το ΚΙΝΑΛ, όσο και το ΚΚΕ ενώ το ίδιο πιθανότατα να πράξει και η Ελληνική Λύση, ακόμα και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως η αποχή ίσως δώσει σωσίβιο στο να περάσει η τροπολογία και με λιγότερες από 151 ψήφους. Για την ακρίβεια, αρκεί η απλη πλειοψηφία επί των παρόντων αλλά σε κάθε περίπτωση μινιμουμ 75.

Με άλλα λόγια, η τροπολογία εκτός απροόπτου θα περάσει ακόμα και αν δεν πάνε να ψηφίσουν βουλευτές από τον Πειραιά ή την Θεσσαλονίκη. Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι τι θα κάνουν οι βουλευτές της Θράκης και δη της Ξάνθης.