Μητροπολίτης Ξάνθης: «Καταφανής αδικία, ξεπερνά το παράλογο η εισήγηση της ΕΕΑ, θα μας βρουν απέναντι»

Την οργή του λαού της Ξάνθης για την εισήγηση της ΕΕΑ που προτείνει τον υποβιβασμό της ΠΑΕ Ξάνθη εξέφρασε ο μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων, ο οποίος έδωσε το παρών στην κοπή της βασιλόπιτας της ομάδας αλλά αισθάνθηκε την ανάγκη να μιλήσει και για τις τελευταίες εξελίξεις.

Συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης Ξάνθης δήλωσε ότι «θα μας βρουν απέναντί τους» και εξέφρασε ετοιμότητα να κατέβει και ο ίδιος στην Αθήνα και να ηγηθεί των αντιδράσεων για την «καταφανή αδικία» σε βάρος της ομάδας της Ξάνθης, που έχει προσφέρει τόσα πολλά στην τοπική κοινωνία, ιδίως τις τελευταίες τρεις δεκαετίες.

Αναλυτικά η παρέμβαση του Μητροπολίτη Ξάνθης:

Τηρώντας το πατροπαράδοτο έθιμο της κοπής της βασιλόπιτας, ήρθαμε απόψε εδώ, σε αυτόν τον όμορφο και ζεστό όχι μόνο από τα καλοριφέρ αλλά από όλη την ατμόσφαιρα χώρο, που αποτελεί στολίδι για την περιοχή. Ήρθαε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας για όλα αυτά που έχει προσφέρει η ομάδα και έχει κάνει γνωστή στην πόλη μας στα 31 χρόνια που βρίσκεται στην Α’ Εθνική. Εμείς νιώθουμε υπερήφανοι και για τα αποτελέσματά της αλλά και για το ήθος της ομάδας, για το οποίο έχει βραβευθεί.

Τώρα όμως γίνεται μια καταφανής αδικία και δεν ξέρουμε τι συμφέροντα παίζονται. Εμείς όμως είμαστε δίπλα σας, είμαστε κοντά σας, και νομίζω ότι εκφράζω άπαντες. Να ξέρουν ότι και τους φορείς της πόλεως, της Περιφέρειας, αλλά και όλον τον ξανθιώτικο λαό θα μας βρουν απέναντί τους. Βέβαια, όχι χτυπώντας καμπάνες, αλλά με όλα τα νόμιμα μέσα, γιατί η εισήγηση της ΕΕΑ ξεπερνάει το παράλογο. Είμαστε κοντά σας σε όποιες ενέργειες πρέπει να κάνουμε, ενημερώστε μας. Ας πάμε στην Αθήνα και όπου θέλετε, εγώ θα είμαι μαζί σας, να διαφυλάξουμε το κύρος και την αξιοπρέπεια αυτής της ομάδας που είναι και η αξιοπρέπεια του Ξανθιώτικου λαού.