Καταδικάζει η ΕΣΗΕΜ-Θ την μήνυση του Μάκη Δημητριάδη κατά Τελόπουλου και Κουματζίδου

Για την κόντρα ανάμεσα στον Ομοσπονδιακό Περιφερειακό Προπονητή και προπονητή των Αμαζόνων Μαϊστρου Μάκη Δημητριάδη και των δύο δημοσιογράφων της Δέλτα Τηλεόρασης Αντώνη Τελόπουλου (που τυγχάνει μέλος και του Δ.Σ. της ΕΠΟΕ) και Χριστίνας Κοματζίδου εξέδωσε ανακοίνωση η ΕΣΗΕΜ-Θ.

Προηγήθηκε η κατάθεση μήνυσης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, από την πλευρά του προπονητή βόλεϊ σε βάρος των δύο δημοσιογράφων. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ καταδικάζει την προσπάθεια τρομοκράτησης των δημοσιογράφων, μελών της ΕΣΗΕΜ-Θ, Αντώνη Τελόπουλου και Χριστίνας Κουματζίδου, εις βάρος των οποίων υπέβαλε μήνυση και αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση ο περιφερειακός ομοσπονδιακός προπονητής βόλεϊ αναπτυξιακών τμημάτων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Ιωακείμ Δημητριάδης, θεωρώντας ότι θίγεται από ρεπορτάζ τους.

Ενέργειες όπως αυτή αποτελούν επιθέσεις στη δημοσιογραφική ανεξαρτησία και στην ελευθερία του Τύπου. Ο δημοσιογραφικός κόσμος διαθέτει όργανα στα οποία οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται όποτε εκτιμούν ότι υπάρχει παραβίαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας που τους αφορά. Προσφυγές στη δικαιοσύνη με ένταση κατάφωρα δυσανάλογη προς την υπόθεση που αφορούν αποκαλύπτουν κίνητρα τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την αποκατάσταση της τιμής που επικαλούνται οι θιγόμενοι.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ στέκεται στο πλευρό των διωκόμενων συναδέλφων και θα υπερασπιστεί το δικαίωμά τους να ασκούν το έργο τους σε συνθήκες ανεξαρτησίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο