-10 στην Ξάνθη και -6 στον ΠΑΟΚ αλλά και… εμπλοκή στην κυβερνητική πρωτοβουλία για την αντικατάσταση του υποβιβασμού με αφαίρεση βαθμών

Σύμφωνα με πηγές από την Κυβέρνηση που επικαλούνται σειρά ΜΜΕ της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, η τροπολογία που θα κατατεθεί το απόγευμα στη Βουλή θα προβλέπει αφαίρεση βαθμών από -3 έως και -10 και όχι υποβιβασμό!

Νωρίτερα έγινε γνωστό, μέσω του κυβερνητικού εκπρόσωπου Στέλιου Πέτσα ότι άμεσα έρχεται νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα καταργείται ο υποβιβασμός σε θέματα όπως αυτά που γνωμοδότησε η ΕΕΑ.

Πιο συγκεκριμένα τόνισε μεταξύ άλλων ότι «θα περιμένετε μέσα στη μέρα κατάθεση σχετικής διάταξης η οποία θα προβλέπει ότι θα υποβάλλονται τέτοιου είδους εξοντωτικές ποινές όπως ο υποβιβασμός σε θέματα όπως αυτά που γνωμοδότησε η ΕΕΑ».

Σύμφωνα με πηγές από τη Νέα Δημοκρατία, η τροπολογία που θα κατατεθεί το απόγευμα της Τρίτης στην Βουλή θα προβλέπει αφαίρεση βαθμών, πρόστιμο και όχι υποβιβασμό! Για τι αφαίρεση βαθμών μιλάμε; Σύμφωνα με πληροφορίες από -3 έως -10 βαθμών.

Οι τελευταίες πάντως πληροφορίες αναφέρουν ότι «με βάση τα παραπτώματα που χρεώνονται στις δύο ομάδες, ο προσανατολισμός της κυβέρνησης είναι να επιβληθεί τιμωρία -6 βαθμών στον ΠΑΟΚ και -10 στην Ξάνθη (η θρακιώτικη ομάδα κατηγορείται και για το μετοχολόγιό της) με τη φωτογαφική διάταξη που πρόκειται να περάσει», αναφέρει το sdna. 

Η τροπολογία θα κατατεθεί από το υφυπουργείο Αθλητισμού με την διαδικασία του κατ’ επείγοντος και προφανώς εισηγητής θα είναι ο κύριος Λευτέρης Αυγενάκης. Ωστόσο υπάρχουν αγκάθια σε αυτό το ζήτημα.

Το πρώτο είναι ότι η οργή του κόσμου του ΠΑΟΚ (κατά βάση) δεν πρόκειται να κατευναστεί με μια αποφαση που ουσιαστικά θα στέψει πρωταθλητή τον Ολυμπιακό.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι οι ποινές του υποβιβασμού κλπ δεν προβλέπονται στον Νόμο. Προβλέπονται στο Παράρτημα Α’ του Πειθαρχικού Κώδικά της ΕΠΟ και αυτός δεν μπορεί να αλλάξει με νομοθετική παρέμβαση, γιατί θα θεωρηθεί παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.

Εκεί αναφέρεται ότι άπαξ και χαρακτηριστεί βαρεία μια παράβαση, η ποινή είναι στην ελαφρύτερη μορφή της ο υποβιβασμός. Για να αλλάξει ο Πειθαρχικός Κώδικας, πρέπει να συγκληθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ για να τον αλλάξει.

Σε διαφορετική περίπτωση θα αναμείνουμε να δούμε ποιον λαγό θα βγάλει από το καπέλο η κυβέρνηση, έχοντας καταφέρει αυτή τη στιγμή να φέρει απέναντί της τόσο τον ΠΑΟΚ όσο και τον Ολυμπιακό με παράπλευρη απώλεια και την Ξάνθη…