Νέα βόμβα από ΕΕΑ φέρνει σε ακόμα πιο δύσκολη θέση τoν ΠΑΟΚ (και παράπλευρη απώλεια την Ξάνθη)

Ένα νέο στοιχείο ήρθε να προστεθεί στη μακρά αλυσίδα των όσων επιβαρυντικών έφερε από το απόγευμα η απόφαση – εισήγηση της ΕΕΑ για αποβολή ΠΑΟΚ και Ξάνθης από τη Super League.

Οπως έγινε γνωστό αργά το βράδυ, ο Ιβάν Σαββίδης κλήθηκε να καταθέσει στην ΕΕΑ για μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην οποία συμμετείχε ο ίδιος, αν και κατά δήλωση της νομικής ομάδας του ΠΑΟΚ είναι απλώς σύμβουλος και πρόεδρος και δεν έχει σχέση με το ιδιοκτησιακό σκέλος της ΠΑΕ.

Ένα πρακτικό από το ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στις 31/12/2019 έφτασε σήμερα στα χέρια της ΕΕΑ, σύμφωνα με το οποίο ο Ιβάν Σαββίδης εμφανίζεται να μετέχει με 6,5 εκατ. ευρώ σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που αντιστοιχεί στο 5,6% του μετοχικού κεφαλαίου.

Η αύξηση ήταν στο σύνολο των 28 εκατ. ευρώ και όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, από την στιγμή που δεν έχει δηλωθεί, ήδη μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στην πλευρά της ΠΑΕ Ολυμπιακός υποστηρίζουν ότι «πρόκειται για μια μεταβολή στο μετοχολόγιο που από μόνη της θα μπορούσε να προκαλέσει εκ νέου ποινή υποβιβασμού, όπως ακριβώς συνέβη σήμερα για αντίστοιχο παράπτωμα με την ΠΑΕ Ξάνθη…».

Αντίδραση για αυτό το θέμα από την πλευρά του ΠΑΟΚ δεν έχει υπάρξει ακόμα. Πιθανότατα όμως να υπάρξει σύντομα, καθώς το βράδυ ο Μάκης Γκαγκάτσης είναι καλεσμένος του Κυριάκου Θωμαΐδη στην Δίκη του Open.