Η πρώτη αντίδραση του εκνευρισμένου Πιαλόγλου: «Διάτρητη η εισήγηση της ΕΕΑ, μας βγάζουν από τα ρούχα μας»

Στην πίτα για τη νέα χρονιά βρήκε την Ξάνθη το πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, που κρίνει ομόφωνα ότι υπάρχει παραβίαση του μετοχολογίου της και με οριακή πλειοψηφία ότι υπάρχει πολυιδιοκτησία με τον ΠΑΟΚ.

Εκεί κλήθηκε να μιλήσει ο πρόεδρος και διευθυνων σύμβουλος της ΠΑΕ Ξάνθη Αρης Πιαλόγλου, ο οποίος δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του, χαρακτήρισε διάτρητη την εισήγηση της ΕΕΑ και σχολίασε χαρακτηριστικά: «Μας έχουν βγάλει από τα ρούχα μας».

Ακόμα τόνισε: «Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, δεν θα μείνουμε αδιάφοροι στις εξελίξεις. Είμαστε και θα είμαστε μπροστάρηδες, θα γίνουμε πιο δυνατοί και θα συνεχίσουμε την ιστορική μας πορεία! Δεν θα περάσει αυτή η γνωμοδότηση, ευτυχώς πρόκειται για γνωμοδότηση και όχι για κάποια απόφαση. Θέλουν να κόψουν την Ελλάδα στα δύο και να υποβιβάσουν μια ακριτική ομάδα που δεν χρωστάει σε κανέναν. (…) Σαν πρόεδρος με μια θητεία 31 ετών στην Α’ ΕΘνική, η μοναδική επαρχιακή που δεν υποβιβάστηκε ποτέ, μια από τις τέσσερις που δεν υποβιβάστηκαν ποτέ. Ο καιρός θα δείξει ποιος έχει δίκιο και ποιος έχει άδικο. (…) Οπως είπε και ο ιδιοκτητης της ΠΑΕ κατά 50%, ο Χρήστος ο Πανόπουλος, ούτε θα παρακαλέσουμε, ούτε θα κλείσουμε τους δρόμους».

Σχολιάζοντας ειδικότερα την απόφαση της Επιτροπής Αδειοδότητης της ΕΠΟ, για την οποία ήταν σαφέστατα πιο προετοιμασμένος στον λόγο του, ανέφερε: «Το σκεπτικό είναι ότι η ΠΑΕ δεν οφείλει πουθενά, ούτε στο Δημόσιο ούτε στο Ικα είτε προς τρίτους και λόγω της καλής οικονομικής κατάστασης, επιβάλει αυτό το πρόστιμο των 200.000 ευρώ. Αν δηλαδή χρωστούσαμε, το πρόστιμο θα ήταν μικρότερο. Και αν θέλετε να το πάμε παραπέρα, δημοσιεύθηκε οτι υπάρχουν ομάδες που να έχουν οφειλές προς Δημόσιο και ΙΚΑ που φτάνουν ακόμα και τα 803 εκατομμύρια. Αυτά χαθήκαν από το Δημόσιο και επιβάλουν πρόστιμο σε εμάς επειδή δεν χρωστάμε. Τα λέει η απόφαση αυτά, δεν τα βγάζω από το μυαλό μου».

Αναλυτικά, ο Αρης Πιαλόγλου ανέφερε:

Η Ξάνθη κατηγορήθηκε και παραπέμπεται για να αποβληθεί από το Πρωτάθλημα για τους εξής δύο λόγους : Α) Γιατί τον Αύγουστο του 2019 δεν ειδοποίησε την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για την αλλαγή του μετοχολογίου και δήλωσε την εταιρεία ΒΙΑΜΑΡ, στην οποία είναι αποκλειστικοί μέτοχοι οι κ.κ. Πανόπουλος και Συγγελίδης, αντί να δηλώσει την INSPORTS, στην οποία είναι επίσης αποκλειστικοί μέτοχοι οι κ.κ. Πανόπουλος και Συγγελίδης. Η Ξάνθη λοιπόν μετά την ανακοίνωση της χορήγησης του πιστοποιητικού από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού στις 21 Μαρτίου 2019, εντός 7 ημερών και συγκεκριμένα στις 28 Μαρτίου 2019 κοινοποίησε εγγράφως την αλλαγή αυτή : 1) στην Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ 2) στη Super League και 3) στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, τηλεφωνικά Ποιός ο δόλος ρε παιδιά ? το ήξερε όλη η Ελλάδα, το ήξεραν όλες οι Αρχές , πληρώθηκαν όλοι οι φόροι και η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν ήξερε τίποτα ? ότι προβλέπει ο νόμος το εφαρμόσαμε κατά γράμμα. Καλούμε την Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ, όπως επίσης και τη Super League να δώσουνε στη δημοσιότητα τα επίσημα έγγραφα τα οποία τους έχουνε σταλεί από την ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ στις 28 Μαρτίου 2019 και με τα οποία η ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ γνωστοποιεί την αλλαγή του μετοχολογίου Β) Όσο αφορά την πολυϊδιοκτησία, γιατί το βατράχι προσπαθούνε να το πνίξουν από παντού, είναι λυπηρό σε μια χώρα δικαίου να βγαίνουνε πορίσματα που δεν θα έβγαιναν ούτε σε υποανάπτυκτες χώρες. Οι «πληρώνουν» σε αυτήν την ομάδα μέχρι αυτό το λεπτό που μιλάμε και είναι αποκλειστικοί μέτοχοι της ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ μέσω της εταιρείας INSPORTS είναι οι κ.κ. Πανόπουλος και Συγγελίδης. Αυτά έχω να σας πω σαν Πρόεδρος της ΠΑΕ και 31 χρόνια πορεύομαι μέσα σ’ αυτήν την εταιρεία με διαφάνεια και νομιμότητα. Ο καιρός που είναι ο κριτής των πάντων θα το δείξει Θέλω να κάνω μια αναφορά για το πρόστιμο της Επιτροπής Αδειοδότησης της ΕΠΟ, ύψους 200.000 ευρώ, το οποίο επί λέξει αναφέρει ότι λόγω της «καλής οικονομικής κατάστασης της ΠΑΕ ΑΟ ΞΑΝΘΗ, σας επιβάλλουμε πρόστιμο 200.000 ευρώ» Όπως είπε και ο εκ των ιδιοκτητών της ομάδας κ. Πανόπουλος, ούτε θα παρακαλέσουμε, ούτε θα κλείσουμε δρόμους, ούτε θα χτυπήσουμε καμπαναριά εκκλησιών. Δηλαδή αν παρουσιαζόμασταν σαν φτωχοί και παραπονεμένοι, δυστυχείς και κατατρεγμένοι το πρόστιμο θα ήταν 150.000 ? Τέλος και μια αναφορά προς την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, αναλογιστείτε κύριοι αν μια εισήγησή σας μη τεκμηριωμένη για υποβιβασμό της ομάδας μας και στηριζόμενη μόνο σε ενδείξεις δεν ήταν εφέσιμη τι κακό θα προξενούσατε σε μια τόσο ευαίσθητη περιοχή όπως η Θράκη. Θα χωρίζατε την Ελλάδα στα δύο. Τα συμπεράσματα δικά σας