Αλληλέγγυοι στο Utopia AD ανακατέλαβαν το αναρχικό στέκι στην παλιά Νομική της Κομοτηνής (+photos)

«Η κατασταλτική αυτή επιχείρηση δεν πρόκειται να σταματήσει την πολιτική μας δράση. Δεν θα απαλλαγούνε τόσο εύκολα από την παρουσία μας. Βρισκόμαστε και δραστηριοποιούμαστε σε αυτόν τον χώρο 16 χρόνια και σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να το κάνουμε», δήλωνε κατηγορηματικά το Αναρχικό Στέκι Utopia AD μετά την εκκένωση της κατάληψης στην παλιά Νομική Κομοτηνής το πρωί της Παρασκευής 27 Δεκεμβρίου.

Τα παραπάνω λόγια έκαναν πράξη την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου αλληλέγγυοι στο Αναρχικό Στέκι Utopia AD οι οποίοι και ανακατέλαβαν την κατάληψη ξεκινώντας άμεσα μάλιστα τις εργασίες για την επανακατασκευή του χώρου.

«Είχαν ξηλωθεί όλα μέσα κι έξω από το κτήριο, μέχρι και η παροχή ρεύματος. Το μεσημέρι ήρθε ο Πρύτανης μαζί με καθηγητές και ζήτησε να φύγουμε από τον χώρο για να αξιοποιηθεί από το Πανεπιστήμιο. Έγινε σαφές πως δεν πρόκειται να αποχωρήσει κανείς/καμία από εκεί. Γι’ αυτό τον λόγο χρειάζεται συνεχή παρουσία από αλληλέγγυο κόσμο», δηλώνει το Αναρχικό Στέκι Utopia AD το οποίο απευθύνει κάλεσμα σε συντρόφους και συντρόφισσες να στηρίξουν με την παρουσία τους στον χώρο οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Πηγή: https://fonirodopis.gr/