Με Λαδά η εκπροσώπηση της Ξάνθης στην Steering Committe με Αυγενάκη, FIFA, UEFA, ΕΠΟ και όλες τις ΠΑΕ

Ο Κοσμάς Λαδάς, πρώην μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ Ξάνθη που συχνά εκπροσωπεί την ομάδα και στις κληρώσεις Κυπέλλου στην Αθήνα, όταν δεν μπορεί να παρασταθεί ο Αρης Πιαλόγλου ή ο Γιώργος Στράτος, εκπροσωπεί την ΠΑΕ Ξάνθη στην πρώτη συνεδρίαση της Steering Committe.

Η πρώτη συνεδρίαση της Steering Committee ξεκίνησε λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι στο υφυπουργείο Αθλητισμού σε συνεργασία με τις FIFA/UEFA και αφορά την ασφάλεια στα γήπεδα, την αντιμετώπιση της βίας και την ακεραιότητα των διοργανώσεων. Ουσιαστικά είναι η συνέχεια της συνάντησης με τους Big4 την Τετάρτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην συνάντηση δεν εκπροσωπούνται οι ΠΑΕ Βόλος και Λαμία, λόγω αγώνων που έχουν σήμερα. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εκπροσωπείται από τον γ’ αντιπρόεδρός της Κώστα Καραπαπά και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ από τον νομικό της σύμβουλο Αχιλλέα Μαυρομάτη. Από τις μικρότερες ΠΑΕ είναι όπως φαίνεται στη φωτογραφία ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας και ο πρόεδρος του Αστέρα Γιώργος Μποροβήλος. Μάλιστα, ο Κούγιας ενδιαφέρθηκε να μάθει ποιος είναι ο εκπρόσωπος της Ξάνθης στη συνεδρίαση και έσπευσε ενώπιον των υπολοίπων να έχει μία χειραψία μαζί του, πριν κλείσουν οι πόρτες για τις κάμερες και τους φωτογράφους και αρχίσει η συνάντηση.

Πέραν του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, που έχει επισήμως συγκαλέσει την σύσκεψη αλλά… άργησε περίπου 20 λεπτά στο ραντεβού του, καθώς κόλλησε στην κίνηση, στην συνεδρίαση συμμετέχουν οι εξής:

– Ζόραν Λάκοβιτς (Διευθυντής Εθνικών Ομοσπονδιών UEFA)

– Χέρμπερτ Χούμπελ (Εντεταλμένος εκπρόσωπος FIFA/UEFA)

– Λούκα Νικόλα (Διακυβέρνηση Ομοσπονδιών – μελών FIFA)

– Μάριος Γεωργίου (Διεύθυνση Εθνικών Ομοσπονδιών UEFA)

– Μαρκ Τίμερ (Σύμβουλος Ασφάλειας και Προστασίας Αγώνων UEFA)

– Νίκολας Ραουντένσκι (Αξιωματούχος Ακεραιότητας Διοργανώσεων UEFA)

– Χαράλαμπος Τσιανάκας (Νομικός Σύμβουλος Υπουργείου Δικαιοσύνης)

– Ιωάννης Αναστασάκος (Σύμβουλος Υπουργού Προστασίας του Πολίτη)

– Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου (Αθλητικός Εισαγγελέας)

– Νικόλαος Πετρόπουλος (Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας)

– Αχιλλέας Τσιχτής (Πρόεδρος ΔΕΑΒ)

– Ευάγγελος Γραμμένος (Πρόεδρος ΕΠΟ)

– Μηνάς Λυσάνδρου (Πρόεδρος SL1)

– Εκπρόσωπος από κάθε μία εκ των 14 ΠΑΕ μελών της Super League1

– Λεωνίδας Λεουτσάκος (Πρόεδρος SL2 και FL)