Κατατέθηκαν υπομνήματα στην ΕΕΑ από Ξάνθη, ΠΑΟΚ και την Dimera! Εν αναμονή της διάσκεψης…

Κατατέθηκε από τους νομικούς της ΠΑΕ Ξάνθη υπόμνημα στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για την πολύκροτη υπόθεση της καταγγελίας του Ολυμπιακού.

Δεν είναι γνωστό αν με έγγραφο τρόπο σε αυτά τοποθετούνται οι κ.. Πανόπουλος, Συγγελίδης και Πιαλόγλου, όπως είχε ζητήσει η Επιτροπή. Στα υπομνήματα αυτά πάντως, οι νομικοί της Ξάνθης επιχειρούν να καταρρίψουν τις εις βάρος τους κατηγορίες. Σε σχέση με το τυπικό πρόβλημα που έχει προκύψει για την μη δήλωση εντός δεκαημέρου της μεταβίβασης της ΠΑΕ από την Βιαμάρ στην Insports, υποστηρίζουν σύμφωνα με πληροφορίες ότι αυτό θεραπεύεται από το γεγονός ότι έγινε εντος του δεκαημέρου εγγράφως στις αρμόδιες αρχές της Super League γνωστή η μεταβίβαση, όπως απαιτεί ο νόμος, ο οποίος για την ΕΕΑ κάνει λόγο απλά για γνωστοποίηση και όχι έγγραφη ενημέρωση. Σε σχέση με την αναφορά της Βιαμάρ ως μετόχου της ΠΑΕ Ξάνθη στον φάκελο του καλοκαιριού, βάσει του οποίου δίνεται πιστοποιητικό, η ΠΑΕ Ξάνθη έχει πει δια των δικηγόρων της από την περασμένη εβδομάδα ότι αν έγινε, αυτό συνέβη εκ παραδρομής και από καθαρή αμέλεια. Σε κάθε περίπτωση γίνεται λόγος για καθαρά τυπικό λάθος που δεν θα επηρέαζε ουσιαστικά την εξέλιξη της εξέτασης του φακέλου (στα ίδια φυσικά πρόσωπα ανήκει τόσο η Βιαμάρ όσο και η Insports). Δεν είναι γνωστό αν στο υπόμνημα υπάρχει αναφορά και στην αρχή ne bis in idem σε σχέση με την υπόθεση της αδειοδότησης, μετά την ανάκληση της άδειας συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Super League από το Πρωτοβάθμιο Όργανο της Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ.

Η Ξανθη φρόντισε από νωρίς να καταθέσει το υπόμνημά της, εντός της προθεσμίας που είχε δοθεί (ως τις 12:00 το μεσημέρι). Ακριβώς εκείνη την ώρα εμφανίστηκε στην ΕΕΑ και ο νομικός εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ Αχιλλέας Μαυρομάτης για να καταθέσει ένα 50σέλιδο σύμφωνα με πληροφορίες υπόμνημα, το οποίο ετοίμασε προσεκτικά η νομική υπηρεσία του Δικεφάλου. Σύμφωνα με διαρροές από την Θεσσαλονίκη, με αυτό ο ΠΑΟΚ καταρρίπτει όλους τους ισχυρισμούς της πλευράς του Ολυμπιακού. Στις τάξεις του Δικεφάλου κάνουν άλλωστε λόγο για μυθεύματα και σκευωρία των «ερυθρόλευκων» που προκαλεί γέλιο. Ξεχωριστό υπόμνημα κατέθεσε και η εταιρεία Dimera, στην οποία ανήκει ο ΠΑΟΚ. Δεν έχει γίνει γνωστό αν κατατέθηκε υπόμνημα από την Vialand ή την RFA, τις εταιρείες που εμπλέκονται στην περίπτωση της πώλησης του Σαλέ και των βοηθητικών της Ξάνθης,ενώ το δικό της έγγραφο υπόμνημα κατέθεσε και η ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Πλέον η διαδικασία της συζήτησης έχει λήξει. Μετά και την εκπνοή της προθεσμίας για την κατάθεση των υπομνημάτων, οι δύο εισιγητές θα αναλάβουν να μελετήσουν όλα τα επιχειρήματα τις επόμενες τρεις μέρες και να κάνουν τις τελικές τους εισηγήσεις στην συνεδρίαση της Δευτέρας. Τότε θα συνέλθει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού σε 7μελή σύνθεση. Απόφαση μπορεί να ληφθεί και αυθημερόν, αν και οι πιο πολλοί εκτιμούν ότι λόγω της πολυπλοκότητας της υπόθεσης ενδεχομένως να χρειαστεί και δεύτερη ή και τρίτη συνεδρίαση. Σε κάθε περίπτωση, εξαιρετικά σημαντική για την έκβαση της υπόθεσης θα είναι η εισήγηση των δύο εισηγητών, καθώς αν αυτοί ταυτίζονται και δεδομένου ότι παράλληλα ψηφίζουν, θα χρειάζονται άλλες δύο ψήφοι για να ληφθεί η όποια απόφαση, υπέρ της μίας ή της άλλης πλευράς.