Ομόφωνα αθώος ο Γιώργος Κασναφέρης για την «παρατεταμένη κοπάνα» από τον Δήμο Τοπείρου

Ομόφωνα αθώος κρίθηκε ο πρώην τεχνικός διευθυντής του ΑΟΞ Γιώργος Κασναφέρης, σε βάρος του οποίου είχε ασκηθεί δίωξη για τον χρόνο εργασίας του στον Δήμο Τοπείρου, όπου ήταν υπάλληλος εκείνη την περίοδο.

Η υπόθεση αφορούσε καταγγελία για τον πραγματικό χρόνο εργασίας του Καζναφέρη στον συγκεκριμένο Δήμο πριν περίπου τέσσερα χρόνια. Η μήνυση είχε υποβληθεί έπειτα από καταγγελία και υποστήριζε ότι ο Κασναφέρης απουσίαζε από τον χώρο εργασίας του.

Όπως είχε γίνει τότε γνωστό, μετά και από δημοσίευμα πανελλαδικής κυκλοφορίας ειδησιογραφικού περιοδικού, κατόπιν της καταγγελίας, τον Απρίλιο του 2016 «οι επιθεωρητές του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης βρέθηκαν στο νομικό πρόσωπο Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Τοπείρου Ξάνθης, ενός από τους μικρότερους Δήμους της χώρας». Τα γραφεία του νομικού προσώπου βρίσκονται στο χωριό Τοξότες, όπου υπηρετούσε από τον Δεκέμβριο του 2014 ως αποσπασμένος από τον Δήμο Αμαρουσίου.

«Οι επιθεωρητές αναζήτησαν τον υπάλληλο αλλά αντ’ αυτού εμφανίστηκε μετά από λίγο ο ίδιος ο δήμαρχος Θωμάς Μίχογλου προκειμένου να δικαιολογήσει την απουσία του “σε υποχρέωση του Δήμου”.  Τελικά ο Γιώργος Κασναφέρης εμφανίστηκε μετά από 1 – 2 ώρες περίπου, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες. Αλλά κατά την εμφάνισή του έδειξε να μην γνωρίζει ούτε τον χώρο των γραφείων στα οποία εργάζεται αλλά ούτε και τους άμεσους συναδέλφους του, όταν του ζητήθηκε να τους ονοματίσει. Επίσης δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει το γεγονός ότι η κάρτα του δεν είχε χτυπηθεί – μάλλον – ποτέ», ανέφερε το δημοσίευμα.

Οι ελεγκτές συγκέντρωσαν τα απαραίτητα στοιχεία σχετικά με την ενασχόλιση του Γιώργου Κασναφέρη ως δημοσίου υπαλλήλου στη συγκεκριμένη υπηρεσία και ακολούθησαν οι σχετικές καταθέσεις και το πόρισμα του ελέγχου. Ο Γιώργος Κασναφέρης έφυγε από την Ξάνθη (τόσο την ομάδα όσο και την πόλη) μερικούς μήνες μετά, ωστόσο η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης. Η υπόθεση εκδικάστηκε και όπως αποκάλυψε πρώτος ο Γιάννης Τσιλιγγιρίδης, το δικαστήριο αθώωσε ομόφωνα τον πρώην τεχνικό διευθυντή του ΑΟΞ!