Με Μιχαλεντζάκη, Κούγκουλο και Κοντοστάθη η εξάδα των λαμπαδηδρόμων της ολυμπιακής φλόγας στην Αλεξανδρούπολη

Τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 η Αλεξανδρούπολη θα έχει την ύψιστη τιμή να υποδεχτεί και να φιλοξενήσει την Ολυμπιακή Φλόγα για τους ΧΧΧΙΙ Θερινούς λυμπιακούς Αγώνες “Tokyo 2020”, η αφή της οποίας θα γίνει στις 12 Μαρτίου στην Αρχαία Ολυμπία, την πατρίδα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους θα διαρκέσει οχτώ ημέρες, μέχρι τη 19η Μαρτίου 2020 όταν και θα παραδοθεί στους εκπροσώπους της Οργανωτικής Επιτροπής “Tokyo 2020”, στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Οι έξι λαμπαδηδρόμοι που επιλέχτηκαν να συμμετάσχουν στη λαμπαδηδρομία της 16ης Μαρτίου 2020 στην Αλεξανδρούπολη ανακοινώθηκαν από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης. Ο ένας από αυτούς ήταν και πριν 4 χρόνια. Ο λόγος για τον παραολυμπιονίκη Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη (στον βλέπετε στο κολάζ μαζί με Σάκη Μουστακίδη, Δημήτρη Αλεξούδη και Δημήτρη Καρυπίδη που ήταν μεταξύ άλλων, οι υπόλοιποι στην λαμπαδησρομία για το Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016).

Επίσης, έχει επιλεγεί φέτος και ο Γρηγόρης Κοντοστάθης, που αναφέρεται στην ανακοίνωση λανθασμένα ως… Γιώργος, ο οποίος ήταν και στην λαμπαδηδρομία του Λονδίνου το 2012. Ακόμα ξεχωρίζει η παρουσία του νεαρού πρωταθλητή της κολύμβησης Αναστάσιου Κούγκουλου. Υπάρχουν ακόμα δύο βετεράνοι αθλητές στίβου και ένας πρωταθλητής ΑμεΑ, πάλι από τον στίβο.

Αναλυτικά, τα έξη ονόματα που αναφέρονται στην ανακοίνωση και οι ιδιότητες που τα συνοδεύουν είναι τα εξής:

 1. Κούγκουλος Αναστάσιος του Μιχαήλ, ετών 17, Χρυσός
  Πανελληνιονίκης Κολύμβησης
 2. Λυμβαίος Ευάγγελος του Ιωάννη, ετών 19, Χρυσός Πανελληνιονίκης
  ΑμΕΑ Στίβου
 3. Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης του Σπυρίδωνα, ετών 22, Χρυσός
  Παραολυμπιονίκης Κολύμβησης
 4. Κοντοστάθης Γεώργιος του Απόστολου, ετών 26, Πρωταθλητής
  Πετοσφαίρισης
 5. Στεργίου Κωνσταντίνα του Γεωργίου, ετών 48, Δρομέας μεγάλων
  αποστάσεων, Βαλκανιονίκης Βετεράνων κλειστού στίβου
 6. Αλλοίμονος Γεώργιος του Δημητρίου, ετών 78, Ταξίαρχος ΕΛΑΣ ε.α.,
  βετεράνος αθλητής στίβου