Γ’ Εθνική: Πρόστιμο, αποβολή και… υποβιβασμός για ομάδα της Θράκης με απόφαση της Πειθαρχικής της ΕΠΟ

Κατα την τελευταία της συνεδρίαση, η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ έλαβε μια σειρά από αποφάσεις. Ανάμεσα σε αυτές και μια προδιαγραφείσα για πολλούς, αναφορικά με ένα σωματείο της Θράκης που μετείχε τα τελευταία χρόνια στα εθνικά πρωταθλήματα.

Ο λόγος για τον ΑΟ Θράκης με έδρα την Αλεξανδρούπολη, το γυναικείο τμήμα του οποίου μετείχε στη Γ’ Εθνική Γυναικών. Ο ΑΟ Θράκης υπενθυμίζεται ότι απορρόφισε το ιστορικό αρχείο του Άλεξ και το καλοκαίρι συγχωνεύθηκε με την Ενωση Ανθειας Αρίστεινου για να σχηματίσουν την Ένωση Αλεξανδρούπολης και αυτή να συμμετέχει τόσο στη Γ΄Εθνική Ανδρών όσο και στη Γ’ Εθνική Γυναικών.

Η συγχώνευση προχώρησε, ωστόσο στα χαρτιά οι ονομασίες (και τα ΑΦΜ) παρέμειναν ως είχαν. Η Ενωση Αλεξανδρούπολης στην πραγματικότητα μετέχει ως Ενωση Ανθειας Αρίστεινου στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Ανδρών, ενώ ο ΑΟ Θράκης συνεχισε να αγωνίζεται με αυτό το όνομα στη Γ’ Εθνική Γυναικών. Μάλιστα, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος αντιμετώπισε τον Ποντιακό, νέα γυναικεία ομάδα στην Αλεξανδρούπολη, από την οποία και υπέστη βαριά ήττα.

Εκείνο ωστόσο έμελλε να είναι το πρώτο αλλά και το τελευταίο παιχνίδι της γυναικείας ομάδας του ΑΟ Θράκης στο γυναικείο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Εκτοτε ο ΑΟ Θράκης δεν κατέβηκε και πλέον συμπληρώνοντας τρεις μηδενισμούς, αποφασίστηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ να αποβληθεί από το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και να υποβιβαστεί στην αμέσως κατώτερη κατηγορία. Ποινή που αν μη τι άλλο προκαλεί ολίγον… γέλιο, καθώς δεν υπάρχε κατώτερη κατηγορία.

Σε κάθε περίπτωση, δεδομένου και του υψηλού προστίμου των 2.000 ευρώ αλλά κυρίως της αποχώρησης από τα κοινά της ομάδας του ιδρυτή και μέχρι πρότινος προέδρου της Δημήτρη Μερκούρη, όλα δείχνουν ότι η πορεία του ΑΟ Θράκης στην ιστορία του τοπικού γυναικείου ποδοσφαίρου κάπου εδώ ολοκληρώνεται.

Αναλυτικά η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ, που ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, έχει ως εξης:

Κηρύσσει το σωματείο γυναικείου ποδοσφαίρου ΑΟ Θράκης πειθαρχικά ελεγκτέο και του επιβάλλει τις εξής πειθαρχικές ποινές: α) χρηματική ποινή 2.000 €, β) απώλεια του ορισμένου να διεξαχθεί στις 12-1-2020 αγώνα Καβάλα 86-ΑΟ Θράκης με τέρματα 3-0 και γ) αποβολή από το πρωτάθλημα στο οποίο μετέχει και υποβιβασμό στην αμέσως κατώτερη κατηγορία.