Στη Βουλή αλλά όχι από θρακιώτη βουλευτή το θέμα της αντικατάστασης των μελών του ΔΠΘ στην ΕΕΑ από… καθηγητές Πειραιά

Ερώτηση στη Βουλή με θέμα τις αλλαγές στην ΕΕΑ κατέθεσε ο Απόστολος Αβδελάς, παλιος αθλητικογράφος και σπορκάστερ στην ΕΡΑ Σπορ, ο οποίος μάλιστα αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης έθεσε ερώτηση προς τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, για τις αλλαγές δύο μελών της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, δύο μόλις μέρες πριν την εκδίκαση της καταγγελίας του Ολυμπιακού σε βάρος της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ.

Ο Αβδελάς ρωτά τον Αυγενάκη με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή των δύο νέων μελών τη δεδομένη χρονική στιγμή, δεδομένου ότι είναι καθηγητες του Πανεπιστημίου Πειραιά όπου εδρεύει και ο Ολυμπιακός, ενώ οι προηγούμενοι τους οποίους αντικατέστησαν ήταν καθηγητές του Πανεπιστημίου Θράκης.

Στην ερώτησή του, ακόμα, ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης αναφέρει πως, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής, Νίκος Τζουλάκης, ο οποίος επίσης έχει διοριστεί από τον Λευτέρη Αυγενάκη, εμφανίζεται να έχει εκκρεμότητες με τη δικαιοσύνη.

Η ερώτηση γίνεται με φόντο την διάσκεψη της άλλης εβδομάδας των μελών της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για την υπόθεση της καταγγελίας του Ολυμπιακού κατά της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ, η οποία συζητήθηκε την περασμένη Πέμπτη.

Υπενθυμίζεται ότι το ThrakiSportS είχε αποκαλύψει τις παραμονές Χριστουγέννων τον συγκεκριμένο διορισμό και το θέμα αναπαρήχθη με αρκετά μεγάλη καθυστέρηση από μέσα ενημέρωσης, ιδίως της Θεσσαλονίκης.

Στον σάλο που ξέσπασε, πηγές από το υφυπουργείο Αθλητισμού είχαν απαντήσει ότι δεν οι καθηγητές του ΔΠΘ δεν παύθηκαν αλλά είχαν παραιτηθεί και βάσει νόμου διορίστηκαν άλλα άτομα μόνο στην θέση τους, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της ΕΕΑ παραμένουν εκείνα που είχαν διοριστεί επί ΣΥΡΙΖΑ από τον Σταύρο Κοντονή και τον Γιώργο Βασιλειάδη.