Κλήθηκε και η Ξάνθη σε συνάντηση με FIFA, UEFA και Αυγενάκη μια ημέρα μετά τη σύσκεψη των Big4

Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των Big4 παρουσία Αλαφούζουν, Μαρινάκη, Μελισσανίδη και Σαββίδη μετά από πρόσκληση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και των αρμόδιων της FIFA και UEFA.

Μία ημέρα μετά θα πραγματοποιηθεί ωστόσο και δεύτερη συνάντηση με τους ίδιους συμμετέχοντες αλλά και τις υπόλοιπες ομάδες της Super League, περιλαμβανομένης και της Ξάνθης. Δεν είναι γνωστό ποιος θα εκπροσωπήσει την θρακιώτικη ΠΑΕ σε αυτην, το πιο πιθανό πάντως είναι να παραβρεθεί ο Αρης Πιαλόγλου ή εναλλακτικά ο Γιώργος Στράτος, όχι πάντως ο Χρήστος Πανόπουλος. Άλλωστε σε αυτήν την συνάντηση ούτε οι Big4 θα παρίστανται αλλά θα εκπροσωπηθούν οι ομάδες τους από άλλα άτομα.

Ουσιαστικά μιλάμε για την πρώτη συνεδρίαση της επονομαζόμενης «Steering Committee» που προγραμματίστηκε για την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου. Αρχικά είχε γίνει γνωστό πως θα συνεδριάσει για πρώτη φορά στις 2 Δεκεμβρίου, όμως η συνεδρίαση τότε αναβλήθηκε μετά τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ. Αναλυτικά η ενημέρωση από το υφυπουργείο Αθλητισμού αναφέρει τα εξής:

Την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου στις 11 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στο Υφυπουργείο Αθλητισμού η πρώτη συνεδρίαση της Steering Committee, της Επιτροπής που συστάθηκε σε συνεργασία με τις FIFA/UEFA για την ασφάλεια στα γήπεδα, την αντιμετώπιση της βίας και την ακεραιότητα των διοργανώσεων.

Σ’ αυτή την πρώτη συνεδρίαση της Steering Committee, πέραν του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, θα συμμετάσχουν οι εξής:

– Ζόραν Λάκοβιτς (Διευθυντής Εθνικών Ομοσπονδιών UEFA)

– Χέρμπερτ Χούμπελ (Εντεταλμένος εκπρόσωπος FIFA/UEFA)

– Λούκα Νικόλα (Διακυβέρνηση Ομοσπονδιών – μελών FIFA)

– Μάριος Γεωργίου (Διεύθυνση Εθνικών Ομοσπονδιών UEFA)

– Μαρκ Τίμερ (Σύμβουλος Ασφάλειας και Προστασίας Αγώνων UEFA)

– Νίκολας Ραουντένσκι (Αξιωματούχος Ακεραιότητας Διοργανώσεων UEFA)

– Χαράλαμπος Τσιανάκας (Νομικός Σύμβουλος Υπουργείου Δικαιοσύνης)

– Ιωάννης Αναστασάκος (Σύμβουλος Υπουργού Προστασίας του Πολίτη)

– Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου (Αθλητικός Εισαγγελέας)

– Νικόλαος Πετρόπουλος (Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας)

– Αχιλλέας Τσιχτής (Πρόεδρος ΔΕΑΒ)

– Ευάγγελος Γραμμένος (Πρόεδρος ΕΠΟ)

– Μηνάς Λυσάνδρου (Πρόεδρος SL1)

– Εκπρόσωπος από κάθε μία εκ των 14 ΠΑΕ μελών της Super League1

– Λεωνίδας Λεουτσάκος (Πρόεδρος SL2 και FL)