Τορπιλίζει την συνάντηση των Big4 ο Ολυμπιακός με σφοδρή επίθεση στην ΕΠΟ για Ξάνθη και ΠΑΟΚ

Το μεσημέρι ανακοινώθηκε από το υφυπουργείο Αθλητισμού η συνάντηση των Big4, δηλαδή των ισχυρών ανδρών των μεγάλων ομάδων του ελληνικού πρωταθλήματος με την ΕΠΟ, την UEFA και την FIFA. Ωστόσο τη συνάντηση αυτή μάλλον τορπιλίζει πριν καν γίνει η ΠΑΕ Ολυμπιακός με την βραδινή ανακοίνωσή της.

Σε αυτήν επιτίθεται για ακόμα μια φορά στην ΕΠΟ. Αφορμή είναι ο τελευταίος ορισμός διαιτητή, αλλά η ανακοίνωση ξεκινά με αναφορά στην καταγγελία κατά ΠΑΟΚ και Ξάνθης, υποστηρίζοντας ότι η ΕΠΟ προσπαθεί να προστατεύσει τις συγκεκριμένες ομάδες με την αντικατάσταση τριών μελών του Δευτεροβάθμιου Οργάνου Αδειοδότησης της ΕΠΟ. Ακόμα καταγγέλλεται ο πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, ο οποίος τελεί υπό παραίτηση αν του επιβεβαιώσει η ομοσπονδία ότι το κανάλι Open στο οποίο εργάζεται ο γιος του ανήκει στον διοικητικό ηγέτη του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη.

Η ανακοίνωση δείχνει ότι σε αντίθεση με τις εκτιμήσεις που υπήρχαν γα σύμπνοια ή έστω ανακωχή, πάμε μάλλον για μετωπική σύγκρουση ενόψει της συνάντησης των Big4 την ερχόμενη Τετάρτη. Αναλυτικά, η επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός: 

Η διοίκηση Γραμμένου και των επίορκων στελεχών της ΕΠΟ δεν αρκέστηκαν στη σκανδαλώδη αντικατάσταση εν μία νυκτί τριών μελών του Δευτεροβάθμιου οργάνου Αδειοδότησης προκειμένου να προφυλάξει τις ομάδες τους που έχουν καταγγελθεί (ΠΑΟΚ-ΞΑΝΘΗ).

Σας καλούμε άμεσα να ανακαλέσετε.

Δεν αρκέστηκαν στη σκανδαλώδη διατήρηση του Προέδρου της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ παρά το ομολογημένο ασυμβίβαστό του καθώς ο γιος του εργάζεται στο OPEN, βασανιζόμενοι από το ερώτημα αν τελικά το OPEN ανήκει στον ΠΑΟΚ.

Σας καλούμε άμεσα να τον αντικαταστήσετε.

Συνεχίζουν τα σκάνδαλα με τους σημερινούς ορισμούς στον αγώνα της ομάδας μας με τον ΟΦΗ, τοποθετώντας όσους χθες κατέθεσαν τα απαραίτητα διαπιστευτήρια, μην καταλογίζοντας πέναλτι υπέρ του Αστέρα Τρίπολης στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Μια ακόμη ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος.

Κύριοι της ΕΠΟ, έχετε ξεφτιλίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν πάει άλλο.

Και ενώ τα τελευταία τρία χρόνια συνεχώς όλα αυτά τα εγκλήματα, εντός και εκτός των γηπέδων, λαμβάνουν χώρα έχοντας πλήρως χρεοκοπήσει την ΕΠΟ με αλόγιστες σπατάλες εκτός λογικής για τις οποίες θα λογοδοτήσουν στην ελληνική δικαιοσύνη, το ελληνικό ποδόσφαιρο και την Εθνική Ομάδα, με τη χώρα να είναι πρωταθλήτρια στα στημένα παιχνίδια και στις εικόνες ντροπής του υποκόσμου στις ενώσεις, σε εκτεταμένα επεισόδια οπαδών με σοβαρούς τραυματισμούς ακόμα και φόνους, ο Υφυπουργός Αθλητισμού και η UEFA, μας καλούν σε φιλολογικές συζητήσεις χωρίς ατζέντα και χωρίς ουσία, χωρίς προτεινόμενες ριζικές αλλαγές στην ΕΠΟ και ΚΕΔ με τους επίορκους να κερδίζουν χρόνο παραμονής στη σάπια καρέκλα τους.

Είχε προηγηθεί το μεσημέρι η ανακοίνωση του υφυπουργείου Αθλητισμού για τη συνάντηση της Τετάρτης:

«Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και ο Διευθυντής Εθνικών Ομοσπονδιών, μελών UEFA, Ζόραν Λάκοβιτς, κάλεσαν σε συνάντηση για την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου στις 3 μ.μ. τους κ. Αλαφούζο, Γραμμένο, Λυσάνδρου, Μαρινάκη, Μελισσανίδη και Σαββίδη.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο “Μεγάλη Βρετανία”, με θέμα συζήτησης την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Εκ μέρους των διεθνών ποδοσφαιρικών συνομοσπονδιών θα συμμετέχουν και οι Λούκα Νικόλα (Διακυβέρνηση Ομοσπονδιών μελών FIFA), Χέρμπερτ Χούμπελ (Εντεταλμένος εκπρόσωπος FIFA/UEFA), Μάριος Γεωργίου (Διεύθυνση Εθνικών Ομοσπονδιών, μελών UEFA) και Σέφτον Πέρι (Διευθυντής Κέντρου Ερευνών και Ανάλυσης UEFA)»