«Προάγγελο υποβιβασμού για την Ξάνθη» βλέπουν την εισήγηση Δημητρίου τα ΜΜΕ Μαρινάκη – Διαφορετική εκτίμηση Κυριάκου Θωμαΐδη

Το ThrakiSportS το μεσημέρι αποκάλυψε ότι η εισήγηση του επικεφαλής της Διεύθυνσης Αδειοδότησης στην ΕΠΟ Γιώργου Δημητρίου για την υπόθεση της Ξάνθης προβλέπει την επιβολή προστίμου στην ομάδα της Θράκης για καποιες τυπικές παραβάσεις που φέρονται να έχουν εντοπισθεί μετά την καταγγελια της ΠΑΕ Ολυμπιακός – και όχι αφαίρεση βαθμών ή ποινή απαγόρευσης μεταγραφών.

Η εισήγηση αποτελεί εισήγηση και οχι απόφαση, καθώς άλλωστε δεν έχει ολοκληρωθεί η απολογητική διαδικασία της θρακιώτικης ΠΑΕ (εκκρεμεί η κατάθεση υπομνημάτων). Η πληροφορία ωστόσο που μετέφερε το ThrakiSportS δείχνει να επιβεβαιώνεται πλέον και από άλλα μέσα ενημέρωσης, ενώ το πιο σημαντικό είναι ότι τις ίδιες πληροφορίες μετέφερε λίγο πριν τις έξι το απόγευμα και ο (πολύ καλός γνώστης τέτοιων θεμάτων) Κυριάκος Θωμαΐδης στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέφερε ο Κυριάκος Θωμαΐδης στον ραδιοφωνικό αέρα, μετά από επικοινωνία που είχε με τον επικεφαλής της διεύθυνσης Αδειοδότησης της ΕΠΟ, Γιώργο Δημητρίου, «ο τελευταίος έχει εισηγηθεί την ανάκληση της άδειας της Ξάνθης προς την Επιτροπή Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας» και αυτό μεταφράζεται «σε πρόστιμο από 150.000 έως 200.000».

«Εφόσον γίνει δεκτή η εισήγηση του κ. Δημητρίου, σύμφωνα με κάποιους νομικούς κύκλους, δεν συντρέχει λόγος να ασχοληθεί ο αθλητικός δικαστής της Λίγκας, καθώς, ήδη, έχει επιληφθεί για το ζήτημα η Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ. Οπως τονίζουν, μία υπόθεση που έχει δικαστεί στο από το Ανώτατο Όργανο δεν μπορεί να ξαναδικαστεί από άλλη Επιτροπή», αναφέρει το δημοσίευμα της ιστοελίδας Metrosport.

Από την πλευρα του, ο Κυριάκος Θωμαΐδης σχολιάζει στο μπλογκ του: «Το Πόρισμα Ελέγχου της ΕΕΑ θα φτάσει στα χέρια του αθλητικού δικαστή της Λίγκας Χρ. Μάρκου όταν θα έχει ήδη ανακοινωθεί η ποινή του προστίμου στην ΠΑΕ Ξάνθη. Φυσικά δύο τιμωρίες για το ίδιο αδίκημα, δεν υπάρχουν». Προαναγγέλει δηλαδή ότι εφόσον προλάβει και προηγηθεί η απόφαση της Επιτροπής Αδειοδότησης της ΕΠΟ, θα μπλοκάρει ουσιαστικά και ενδεχόμενη ποινή υποβιβασμού από ενδεχόμενο αρνητικό πόρισμα της ΕΕΑ.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι παρά το γεγονός ότι ο Κυριάκος συνεργάζεται με τον τηλεοπτικό σταθμό Open και με το SDNA, τα συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης μέχρι αυτήν την ώρα δεν έχουν κάνει οποιαδήποτε ανάρτηση σχετική με το θέμα της εισήγησης του Γιώργου Δημητρίου στην Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ, που υπενθυμιζεται ότι αποκάλυψε από νωρίς το μεσημέρι το ThrakiSportS.

Την ίδια ώρα πάντως τα μέσα ενημέρωσης του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη υποστηρίζουν ότι η εισήγηση Δημητρίου αποτελεί προάγγελο υποβιβασμού. Σε αντίθεση με τις πληροφορίες του ThrakiSportS αλλά και του Κ. Θωμαΐδη στο Metrosport που μιλάνε μόνο για πρόστιμο, οι ιστοσελιδες αυτές επιμένουν ότι «η Ξάνθη εμπίπτει στην ίδια κατηγορία με τον Πανιώνιο και θα επιβληθούν ανάλογες ποινές, με αφαίρεση 6 βαθμών, περιορισμούς στις μεταγραφές και πρόστιμα στις χορηγικές συμφωνίες».

Τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα προσθέτουν: «Η Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ δεν έχει τη δικαιοδοσία να υποβιβάσει την Ξάνθη, αφού ο υποβιβασμός δεν προβλέπεται στο ποινολόγιο της. Ωστόσο, είναι προφανές ότι εφόσον εντόπισε παρατυπίες στο φάκελο της ακριτικής ομάδας, το συμπέρασμα της είναι προάγγελος για την έρευνα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού». Και καταλήγουν: «Ίσως το ύφος και η παράδοση του Χρήστου Πανόπουλου στις δηλώσεις του την Κυριακή να σχετίζονται με την αυτογνωσία ότι τα… ψέμματα τελείωσαν και έρχονται οι συνέπειες…».